MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, genel başkan aday adaylarından Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın Gülen Cemaati'ne yakın olduğunu ileri sürdü.

'F TİPİ' örgütlenme; yüksek yargı, emniyet ve hatta spor kulüplerinden sonra MHP'ye de el attı. Kasım kurultayına hazırlanan MHP, 'cemaatçi aday' iddiasıyla sarsıldı. Tartışma, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın, ülkücülerin etkili sitelerinden 'etikhaber.com'a yaptığı kongre değerlendirmesiyle büyüdü.

SIRADA 'YENİ MHP' VAR

MHP Genel Başkan aday adaylarından Koray Aydın'ın Gülen Cemaati'ne yakınlığını anlatan "Bugün artık, 'Yeni Türkiye'nin eksik kalan tek ayağı olan 'Yeni MHP'yi oluşturmak için yola çıkıldığı ve MHP üzerinde de sosyal mühendislik ihtisasının icra edilmek istendiği açıkça görülmektedir" dedi.

AYDIN, CEMAATE YAKIN

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Koray Aydın'ın malum cemaat gazetesinin yanı sıra AKP ve Gülen Cemaati yandaşlığıyla bilinen medya çevreleri ile de yakın ilişkide olduğunu vurguladı. "Bu zata bir TV programında Gülen Cemaati'ne nasıl baktığı sorulduğunda, tüm cemaatlere olumlu baktığını ifade ederek, topu taca atmıştır. Oysa sorulan tüm cemaatler değil 'Gülen Cemaati'dir" dedi.

AKIL SÜZGECİNDEN UZAK

Koray Aydın'ın, adaylığını açıkladığı konuşmayı da eleştiren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı; "Birtakım iddialar öne sürerek 4 Kasım Kurultayında aday olacağını ilan eden bir kişinin yapmış olduğu konuşma muhteva bakımından irdelendiğinde, burada dillendirilen ifadelerin pek de akıl süzgecinden geçirilmeden rastgele söylendiği görülecektir."

MHP YANITI VERECEKTİR

MHP üzerinde oynanan oyuna tek bir yürek halinde cevap vereceklerini belirten İsmet Büyükataman, "Sayın Bahçeli ve MHP kadrolarının maruz kaldıkları komplo ve ihanetler, geçmişte olduğu gibi boşa çıkacaktır" diye konuştu.

Zaman Gazetesi'nin Ankara'da düzenlenen 25. Yıl törenine, MHP'den yalnızca Koray Aydın katılmıştı. Aynı geceye davetli olan MHP'li Meral Akşener ise yemeğe katılmamıştı.