MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kurmaylarından ilk tepkiler geldi. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Aydın’ın kayyuma başvurmasına atıf yaparak, “Hareketi mahkeme koridorlarına düşürünleri unutmadık” dedi.

Bahçeli’ye destek veren ülkücü medya ile Koray Aydın’a destek veren gazeteciler bir süredir köşelerinden ağır eleştirilere başladı. Aydın, Yeni Çağ aracılığıyla Bahçeli’ye yüklenirken Ortadoğu ve Etikhaber. com siteleri de yazarları ve haberleri ile Koray Aydın’a yükleniyor.

Kayyum hatırlatması

Bu çekişme sürerken bir açıklama da Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’dan geldi. Etikhaber.com’un sorularını yanıtlarken isim vermeden Koray Aydın’ı ve onu destekleyen gazeteleri eleştiren Durmaz, şöyle dedi: “Bilinmelidir ki; bugün itibariyle MHP Genel Başkanlığı yarışında kendisiyle ittifak içinde olduğu anlaşılan bir gazete ve onun bağlı olduğu grubun, 25. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılarak, başarılar dileyen bir adayın, kendisi hakkında başlatılan soruşturma ve yargılama süreci de, yine bu gazetenin yaptığı ‘ihbar’ niteliğindeki haber ile başlatılmıştır. Geldiğimiz bu aşamada, sormak ve cevabını almak istediğimiz konu şudur: Geçmişte hakkınızda bu denli ciddi bir kampanya yürüterek, şahsınızda bir siyasi hareketi yok etmek isteyen ve partimizin baraj altında kalmasına sebebiyet veren bir gazete ve grup ile bugün için, hangi saiklerle ortak bir noktada buluşabilmektesiniz? 2009 yılında MHP’yi mahkemeye vermek ve MHP’nin başına Kayyum atatmak için uğraştınız mı uğraşmadınız mı?”