“İKİ COŞKUYU AYNI ANDA YAŞIYORUZ”
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin kandilini tebrik etti. Milletvekili Balta ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda da tüm çocukların bayramını kutladı.

“MİRAÇ KANDİLİ”
Kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğuna dikkati çeken Milletvekili Balta, mesajında şunları kaydetti: "Miraç, Sevgili Peygamberimizin Allah'ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuktur. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç Kandili, aziz milletimizin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığı mübarek gecelerden biridir. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için, iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Bu itibarla bu gece idrak edilecek Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin tüm İslam alemine ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”


“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”
Milletimizin en değerli varlığı çocukların sevgi ve saygının temsilcileri, geleceğimizin güvencesi olduğunu belirten Milletvekili Balta mesajında şunları kaydetti:  23 Nisan 1920'nin vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının timsalidir. 23 Nisan, Türk milletinin işgallere, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bu Bayram Türkiye Cumhuriyetinin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Geleceğimizi ve bu güzel vatanımızı, yarınlarımız olan çocuklarımıza emanet edeceğiz. 

Bu vesileyle, milletimizin ve tüm Trabzonlu hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.