Kamalak, partisinin Giresun'da bir düğün salonunda düzenlediği 4. Olağan İl Kongresine katıldı. 
Kongrede yaptığı konuşmada Türkiye'de önemli sorunlar yaşandığını savunan Kamalak, ''Ülkemizin bu sorunların üstesinden gelecek bir yönetime ihtiyacı var. Bu yaşadığımız coğrafyada açıkça bu kendini gösteriyor. Türkiye'nin ve huzur isteyen coğrafyamızın Saadet Partisinin iktidarına ihtiyacı var. Biz buna hazırız'' diye konuştu. 
Yaşanan sorunların ancak milli görüş iradesiyle çözümleneceğini ifade eden Kamalak, şunları söyledi: 
 ''Herkes bilsin herkes duysun ki milli görüş mutlak suretle iktidara gelecektir. Tertemiz bir mazimiz ve teşkilatlarımız var. İnançlı kadrolarımız yaşanan sorunları çözmeye hazır. Milli görüşün dışında bir çözüm olmadığı ortada. İktidardaki AK Parti mi- onu geçiniz. Bir dönem ANAP vardı. Şu an Türkiye'de böyle bir parti var mı- Gençlerinizi askere gönderirken yüreğiniz ağzınıza geliyor mu gelmiyor mu- Peki terörü kim durduracak, AK Parti mi- Yaklaşık 10 yıldır iş başında, hem de meclisteki büyük çoğunlukla, niye durduramadı- Durduramaz. Çünkü bu iş mili görüşün işidir.'' 
Konuşmaların ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, parti bünyesinde 40 yıla yakın çalışma gösteren 4 partiliye plaket verdi. 
Daha sonra kongreye geçildi. Mevcut İl Başkanı Süleyman Tekbaş, tekrar başkanlığa getirildi.