Yoğun bir katılımın yaşandığı pastel boya şenliğine katılan ana sınıf öğrencileri etkinliğin ardından tiyatro izledi. Trabzon Elma Şekeri tiyatro ekibinin minik öğrencilere sergilediği tiyatro gösterisi ile çocuklar trafik kurallarını hem öğrendi, hem eğlendi.

Katılan tüm öğrencilere hediyelerin verildiği "Geleneksel Hünerli Eller Pastel Boya Şenliği'nde konuşan Artvin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Bu gün burada yapılan Hünerli Eller Pastel Boya Şenliği bizim için çok önemli. Bu şenliğin amacı çocuklarımızı yarıştırmak değil. Test ile tost arasında kalan öğrencilerimizin sosyalleşmelerini sağlamak. Çocuk zekasının yüzce 30'u 0-6 yaş arasında oluşmaktadır. Çocuklarımızın kıymetini bilmeliyiz. Sizler zaten bugün çocuklarınızı buraya getirmekle zaten bildiğinizi göstermiş oldunuz. Böyle güzel bir organizasyona imza attığı için Menderes Koleji'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Hünerli Eller Şenliği'nde yapılan Pastel Boya Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin isimleri bir hafta içersinde Menderes Koleji tarafından http: //www.mendereskoleji.k12.tr/ adresinden duyurulacak. Buna göre dereceye giren öğrencilerden 1. olan öğrenciye bisiklet 2. olan öğrenciye eşofman takımı 3. olan öğrenciye okul çantası 4. olan öğrenciye de birinci sınıf kırtasiye malzemesi hediye edilecek.

Okul olarak Artvin'de sosyal faaliyetlerle de ön plana çıkmak istediklerini söyleyen Özel Menderes İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, "Okul öncesi eğitimi özendirmek ve okul öncesi öğrencilerimizin yeteneklerinin ön plana çıkmasını sağlamak amacıyla böyle bir şenlik düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımızı yarıştırmak değil. Miniklerimizin bir hafta sonunu hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini arzu ettik. Bu gün burada çocuklarımıza hediyeler dağıttık. Onlar için bir tiyatro ekibi getirttik. Yarışmalarla, aktivitelerle Elma Şekeri Tiyatro ekibi çocuklarımıza unutulmaz bir an yaşattı. Velilerin de yoğun bir katılım sergilemeleri bizi hayli memnun etti. Bu faaliyeti Artvin Başarıyı Artırma Projesi (ARTBAP) kapsamında yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yaptığımız bu şenlikte bizlere destek veren Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum." diye konuştu.