Halkla temas halinde olduğunu ve sıcağı sıcağına insanlarla buluştuğunu açıklayan Yılmaz, transfer dönemi olması ve liglerin başlamasının öne çıktığı bu dönemde insanların Trabzonspor’u en başta konuştuğunu ifade eden Mehmet Yılmaz: “Vatandaşımız Trabzonspor topçu alıyor mu almıyor mu, şampiyon olacak mı olmayacak mı bunları konuşuyor, Başkan Sadri Şener’e tepkiler var” dedi.

İşsizlikte umut yok

Yılmaz şöyle devam etti: “İşsizlik ile ilgili de insanların umudunun kalmadığını söyleyen Yılmaz: “Bu noktaya kadar geldik, halkımız bunun karşılığını verecektir. Aynı aileden çocukların baba parasıyla geçindiğine tanık olduk Trabzonumuz adına bunlar üzüntü verecidir” diye konuştu. Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Son günlerde Ayasofya gündem yapıldı. MHP zaten 1990’lı yıllarda yılında İsmet Gürbüz Civelek (Allah rahmet etsin.) vali iken büyük mücadele vermiştik. O dönem başkanımız Muhammet Öztürk döneminde de biz büyük organizasyon düzenlemiştik. 2-3 ay önce de HAS Parti ilçe başkanı ile aynı ortak basın açıklamamız olmuştu.

İmza kampanyası yapmıştık. Ancak o dönem sesimizi duymayanlar bugün şimdi çıkmış Ayasofya’ya sahip çıkıyor, anlamak mümkün değil, siyaset böyle bir şey olsa gerek. Oysa bizim anlayışımız siyaset olsun diye değil, samimi hislerin bir gereğiydi. Bugün müzeler camiye dönüyor, cami olanlar da sanıyorum yarın sanıyorum başka tür yapılara dönüştürülürse bunun zeminini yapmak oluşturmak için Ayasofya konusu gündeme gelmiştir. Şimdi fındık bahçesindeyiz, yevmiye 60 lira. Fındığı konuşan yok. Fındık dalda kalmasın diye toplanıyor, 60 lira yevmiye ile insanlar ancak bu yevmiye ve patosa öğütme parasını verirler.”