61SAAT HABER SERVİSİ-Kaçak yapıldığı iddiasıyla muhalif kesim tarafından ağır bir şekilde eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili ortaya atılan iddialara dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ak Parit Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, seçim bölgesi Trabzon’dan cevap verdi. Bayraktar, “O binanın imarını biz yaptık, projesini biz yaptık. Ruhsatı, iskanı dört dörtlük doğrudur” dedi.

Trabzon’da AK Parti Beşikdüzü İlçe Kongresine katılan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili ortaya atılan ‘Kaçak yapıldı, çok lüks’ iddialarına cevap verdi.
Konuşmasında ilk olarak  Türkiye’de ki otel sayısında ki artışa dikkat çekerek başlayan Bayraktar, “Biz iktidara geldiğimiz günden bugüne kadar 12 yıllık süre içerisinde Türkiye’de 100 civarında 5 yıldızlı otel vardı. Şimdi Türkiye’de 500’e yakın 5 yıldızlı otel var.
4 yıldızlı otel biraz daha fazla. Bir ülkenin kalkınması, refahı ve mutluluğu bu tip gelişmelerle olur. Otoyollar, hızlı trenler, uçak… Ne diyoruz şimdi Havayolu halkın yolu oldu.
Eğitimde, sağlıkta, ikamette ve evde kalite. Tüm bu dengeler kalkınmayı gelişmeyi getiriyor” dedi. 



 

BİZ YAPTIK, RUHSATIYLA İSKANI İLE DÖRT DÖRTLÜK DOĞRUDUR
Son haftaların tartışmalı konusu olan Cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili ortaya atılan iddialara da cevap veren Bayraktar, “Bizim dönemde, yaptığımız, Ankara, Aksaray’da ki ki yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı Aksaray. Hakikaten Türkiye’nin backgroundunu vizyonunu arttıracak olan bir yapı.
Yok efendim çok lüksmüş, görkemliymiş. Öyle dedikleri gibi çok lüks değil. Sadece ana bina lüks. Diğer binalar fonksiyonel.. Allah aşkanı bu binayı bizi birileri için yapmadık. Bu binayı Türkiye Cumhuriyeti için yaptık.
İstedik ki bu ülkeye gelenler, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmişliğini, modernliğini, temsili ağırlamanın ne olduğunu görsün. Orası devletin malıdır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a orada görev yapmak nasip oldu.  Yarın Allah bilir kimler o binada görev yapacak. Ama göreceksiniz. İleride diyecekler ki Allah Razı olsun bu binayı yapanlardan Türkiye’ye yakışan her türlü ihtiyacı karşılayan bir bina Gerçekten geleceği gören birileri bu ülkeden geçmiş? İşte o zaman biz gururlayanacağız. İşte o zaman siz gururlanacaksınız. Biz bu ülkenin refahı için, onuru için çalışıyoruz. Evet biz çalışıyoruz birileri konuşuyor. Her yaptığımıza konuşuyorlar. Eski binamız güzeldi fakat yeterli miydi?

AKSARAY HALKIN ÖVÜNÇ DUYACAĞI BİR YAPIDIR  
Dünyada ki 200 devletten geldikleri zaman şimdi ki mevcut Cumhurbaşkanlığı, Çankaya’da ki binada gerekli kabulleri yapamıyorduk.
Şimdi çok daha iyi kabuller yapılacak. O binanın imarını biz yaptık. Projesini biz yapmıştık. Ruhsatı, iskanı dört dörtlük doğrudur. Ama bunu bile mesele ediyorlar.
Sakın değerli arkadaşlar sakın aklınızdan başka bir şey geçmesin. Biz ne yapıyorsak bu ülkenin geleceği için yapıyoruz. 2023 için, 2053 için 2071 hedefleri için yapıyoruz.
Ülkemizde çok fakir var diyorlar, bizi eleştiriyorlar. O konuda laf edilecek en son parti Ak Parti’dir. Bugün burada sosyal alanda yaptıklarımızı saymayacağım. Sizler zaten yaptıklarımızı yaşıyorsunuz, sosyal hizmetlerimizden faydalanıyorsunuz. Fakat bu konu başka. Bu bir ülkenin prestij meselesi.
Dünyanın en zengin ülkesi Amerika’dır. Amerika’da da fakirler var. İkinci sırada Japonya... Japonya’da da fakirler var sıkıntılar var. Hemde sayı olarak bizden kat kat fazla. Ama bir taraftan bakıyorsunuz Amerika vizyon bakımından, görkem bakımından en ileri gitmeye çalışıyor. En güçlü olmaya çalışıyor. Dünyanın en büyük binaları, en görkemli sarayları, en ihtişamlı merkezleri bu ülkelerde. Başka türlü güçlü olunmaz. Bunların hepsi bir biriyle büyümesi  lazım” dedi.