AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta mesajında kadının önce ailenin sonra da toplumun temel taşı olduğunu belirterek, anne, eş, evlat, kardeş, komşu ve arkadaş olan kadının her şeyden önce bir birey ve insan olduğunu vurguladı. 

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü:” Türkiye Cumhuriyeti, temelinde insan hak ve özgürlükleri yatan, ileri medeniyet seviyesinde bulunan ve toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımızı ön plana çıkararak kadın-erkek eşitliğini hayata geçirmiş, devamında da Türk kadınına pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanımış bir ülkedir. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk toplumunun yapılanmasının ve kalkınmasının, Türk kadınının kalkınmasına bağlı olduğuna inanmıştı. Bu hakkın değerini en iyi bilen Türk kadını her zaman toplumun sosyal, ekonomik ve siyasi yapılanmasındaki yerini almıştır. İstiklal savaşı boyunca cephede savaşan, cephe gerisinde sırtında cephane taşıyan Türk kadını, 15 Temmuz gecesinde de aynı cesaret ve feraset ile hain darbe girişimine geçit vermemiştir.
AK Parti kadroları olarak, güçlü toplum hedefimiz için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördük. Bu anlayışla kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik. Bu kapsamda kanunlarımızda önemli değişiklikler yaptık, toplumsal farkındalığı arttırmak adına birçok projeye ve kampanyaya imza attık. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı Anayasal güvence altına aldık. Kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Kadınlarımızla ilgili hayata geçirilen politikalar ve başlatılan çalışmalar hızla devam edecektir. 
Bu itibarla; Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulünün 82. Yıl dönümü vesilesiyle; tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyorum.”