61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Yalova Milletvekili Muharrem ince, Trabzon’da il Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.  İnce, ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı… sözlerine dikkat çekerek başladığı konuşmasında, “Dünyada demokrasinin olduğu ülkelerde bizde ki çalışma bakanının söylediği sözleri bir başkası söylese skandal olur. Memura iş güvencesi hizmet etmemizi engelliyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.
 
BANK ASYA VE TÜBİTAK’I TESLİM ETTİLER
 
İnce sözlerine şu şekilde devam etti: “Yine Binali Yıldırım inciler diziyor. “15 Temmuz başkanlığın kapısını açtı” diyor. 15 Temmuz’dan sonra Tayyip Erdoğan, “Allah’ın Lütfu diyor” o zaman siz memnunsunuz bu işten 15 Temmuz Recep Tayyip  Erdoğan ve AKP’nin bir eseridir. Her şey Adli Tıp ve TUBİTAK ile başladı. 2002’de iktidar oldular Adli Tıp ve TÜBİTAK’ı teslim ettiler
 
Bank Asya’nın açılış kurdelesini Tayyip Erdoğan kesti. Şimdi Bank Asya’da parası olanların ilişiğini kesiyorsun. Önceden kurdele kesiyordun, şimdi Bank Asya’da arası olanların ilişiğini kesiyorsun.
 
FETÖ Bunlarla ruh ikizidir. Beraber yürüdüler bu yollarda, beraber yürüttüler bu yollarda. PKK’nın açılım adı altında neler yaptıklarını biliyorsunuz. Oslo’da gittiler azar yaptılar. Baldıran zehri içeceğiz dediler. Sonrada baldıran zehri içeceğiz dediler.
 
Neyi çözemiyorlar. Başkan olmak istiyor şimdi. Neden işler yürümüyor. Yani Binali sana engel mi oluyor? Yargı mı sana engel? Mecliste sayın mı yetmiyor. Sen Başkan olduğunda çocuklarımızın soruları çalınmayacak? Terörü mü bitireceksin. Çocuklarımıza iş mi bulacaksın. FETÖ’yü bitirecek misin? Suriye sorununu başkan olunca mı çözeceksin. Davutoğlu bir şey diyecek oldu. Aldın Davutoğlu’nu getirdin Binali Yıldırım’ı. 
 
Her şeyi ithal ettik, şimdi de rejim almaya çalışıyoruz”
 
“TÜRKİYE, FETÖ – AKP İŞBİRLİĞİ İLE SOYULDU”
 
Tarım ile ilgili bilgiler veren İnce, “Milyonlarca insan bu ülkede tarımdan geçinir. Tarım Bakanı ilahiyatçı. Bunların tarımla ilgileri balkonlarında ki saksıda ki çiçek. 2003 ile 2015 yılı arasında dışarıdan 400 milyarlık tarımsal ürün aldık. 27 milyon dönüm alanımız artık ekilmiyor. Uruguay’dan sığır almışız. Bosna Hersek’ten lop et alıyoruz. Gürcistan’dan saman alıyoruz. Türkiye’de tarımsal destek 79 milyar, ithalata verdiğimiz 400.. Meralarımız son 50 yılda yüzde elli düşmüş. 
 
Türkiye açıkçası soyuluyor. Kim tarafından soyuluyor. İşte bu FETÖ VE AKP işbirliği tarafından soyuldu 15 sene. Bunlar bir birinin ruh ikizi. Aynı kaynaktan beslendiler. Benzerlikleri çok. İkisi de emek hırsızı. Birisi soruları çalıyordu. Bunlarda mülakatı getirdi. Yazılı da 90 alıyor, mülakatta eliyorlar. İkisi de emek hırsızı. İkisi de laik düşmanı, Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı. Ortak bunlar.
 
17_25 aralık darbe değildir. Kardeşlerin kavgasıdır. Kardeşler kavga etti. FETÖ yıllarca Türkiye’ye ihanet etti. AKP buna yandaşlık yaptı. Ne zaman ki kendine ihanet etti, o zaman “tu kaka” dedi.” ifadelerini kullandı.