Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü Çömlekçe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. Etabı'nda hak sahipleri ile anlaşmalar hızla sürerken Çömlekçi Mahalle Muhtarı Refik Günaydın’da Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma imzaladı. Çömlekçi’de hak sahibi olan tüm vatandaşların bir an önce anlaşma imzalayarak dilerlerse paralarını dilerlerse Yenicuma’daki TOKİ konutlarından hak sahibi olabileceklerini kaydeden Muhtar Günaydın, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma metnine imza atarken açıklamalarda bulanan Muhtar Günaydın, kendi çevresine de özellikle Yenicuma’daki konutlardan almaları çağrısı yaptığını ve bu çağrısının karşılık bulduğunu kaydederek, "Çömlekçi’de çalışmalar 2009 yılında sayın Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında başlamıştır. TOKİ ve Belediye işbirliği ile yapılan Çömlekçi Kentsel Dönüşümü kaçınılmazdır. Çünkü burası Trabzon'un en güzide ve en eski mahallelerinden birisidir. Turizm açısından, yaşam açısından insanların her şeyi ile beraber kentsel dönüşüm kaçınılmazdır ve yapılmalıdır. Çömlekçi Kentsel Dönüşümü'nde  birinci etap zaten bitmiştir, herkes parasını almıştır. İkinci etap çalışmaları devam etmektedir. Bu arada 2. etap çalışmalarında herkes imzayı atıp parasını almakta ve paralar ödenmektedir. Bunun yanında TOKİ’nin Yenicuma Mahallesi'nde yapılan dairelerinin 110 tanesinin Çömlekçi’deki hak sahiplerine ayrıldığı bana söylenmiştir. Yenicuma Trabzon'un merkezidir ve bu merkezde bizler yaşlı insanlar oturmak istiyoruz. Çünkü hastanesine, postanesine, bankasına yakın, her yere yürüyüp gidebileceğimiz bir yer. Buradaki TOKİ konutlarından şahsım olarak Çömlekçi’deki daireme karşılık oradan bir daire almayı kararlaştırdım ve imzamı da sizin huzurunuzda atıyorum. Sadece ben değil oradaki vatandaşlarında Yenicuma’daki binalardan almasını öneriyorum. Çünkü buradaki binalar 25 bin lira ödemeli 13 yıl taksitle kira öder gibi daire sahibi olabilirler. Arkadaşlarımın çoğu da bu tavsiyemi kabul ettiler, buradan dairelerini alacaklar. Kararsızlar bir proje bekliyorlar. Yetkililerle görüştüğümüzde en kısa zamanda bir proje getirecekler ve projeyi halka sunacaklar. Orada yapılan dairelerde hak sahiplerinin zaten hakkı var. Mesela ben bu imzayı attığım zaman Çömlekçi'de hak sahibiyim. Yani 1. derece hak sahibiyim. Yarın yapılacak olan bir daire ve işyerini alabilmeye hak sahibi olarak imza atıyorum. Bir an önce hak sahiplerinin beklemedenen azından daire alacakların Yenicuma’daki dairelerden almalarını öneriyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Çömlekçi’de hak sahipleri ile anlaşmaların hızla sürdüğünü dile getirerek, “2. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki hak sahiplerine 1.Etap Kentsel Dönüşüm Alanı'nda mahkemelerin belirlediği fiyatlar güncellenerek sunuldu. Fiyatlar piyasa şartlarının üstünde ve oldukça avantajlı. İsteyenlere Yenicuma’daki TOKİ konutlarından da alma imkanı verildi. Hak sahibi hemşehrilerim ilgi göstererek anlaşma sürecine katıldı. Çömlekçi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı'nın yüzde 30’unu aşkın kısmı TOKİ tarafından anlaşma usulü ile satın alındı. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimden ricamız bu fırsatı son derece iyi değerlendirmeleridir. Bu fiyatlar önümüzdeki günlerde de belirlendiği gibi hak sahiplerine verilmeye devam edilecektir. Fiyatlar üzerinde yeni bir güncellenme yapılması söz konusu değildir” şeklinde konuştu.