Bekir Aktürk  1 kasım da yapılacak olan genel seçimler öncesi tüm siyasi parti liderlerine seslendi ve bilgili ve birikimi olan muhtarın da parti aday listelerinde olması gerektiğini söyledi.

Bekir Aktürk “ Türkiye de ikiüniversite bitirmiş muhtarlarımız var. Bir çoğu ise üniversite mezunu. Kendini yetiştirmiş halkın sorunlarını bilen ve devletini tanıyan muhtarlarımız var. Tüm siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Artık Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletveklili olmuş muhtarlar istiyoruz. Bu isteğimiz hem halk için hemde devlet içindir. Çözülmesi güç olan bir çok sorunu vekil olmuş bir muhtar çok pratik şekilde çözüme kavuşturabilir. Bu deneyim ve tecrübe den devletimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faydalanması gerekir” dedi. Yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemediğini belirten Aktürk bu talebi asla kendim için istemiyorum. Ben zaten üniversite mezunu değilim. Lise mezunuyum dedi.

Bekir Aktürk muhtarların önemine de değinerek “ Son birkaç yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan la yaptığımız toplantılar sonrası kamuoyunda ve bürokrasi de muhatarların önemi bir kez daha ön plana çıkmaya başladı. Muhtarlar artık hem belediyelerden mahallelerine hizmet getirmede hem de devlet dairelerinde mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmek için zorlanmıyor.

 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu genel başkan yardımcısı Bekir Aktürk kamuoyunda son günlerde tartışılan muhtar-muhbir tartışmasına da son noktayı koyarak “Muhtarlar muhbir değildir. Kimsenin elemanı ve ya hizmetçisi de değildir. Muhtarlar sadece halkın temsilcisi ve hizmetçisidir. Bunu tüm kamuoyunun bu şekilde bilmesini isterim dedi.