Trabzon Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı. Kurucu Başkan Bekir Aktürk’ün başkanlığında tek liste ile gidilen Genel Kurulun, Divan Başkanlığını Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz yaptı. 
Genel Kurula Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, eski AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile muhtarlar katıldı. 
YOLA DEVAM ETME GEREĞİ DUYDUK
Genel Kurulda konuşan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, “Amacımız ne, ne yapmak? Önce birlik, birlik olmadan dirlik olmuyor. Onun için hele hele Trabzon çok hassas bir il. Türkiye’mizin mozağı Trabzon. Trabzonlu olmak biraz daha özverili olmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. 2012 yılında Konfederasyona girdim. İstifa edip geriye dönmek üzere gittim. Gönüllü değildim. Orada ki faaliyetleri gördükten sonra yola devam etme gereğini gördük. Şuan da Türkiye’de barış söyleniyor. Barış olsun… Ben daha önce de Erzurum toplantısında, Doğu Anadolu Muhtarlar Federasyonunun Genel Kurulunda şunu dedim. “Barışa ihtiyacımız yok” Neden Barışa ihtiyacımız yok, çünkü biz barışı yaşıyoruz. 
2012 yılında sizlerin adına yola çıktığımda Trabzon’dan başka hiçbir ilde muhtar tanımıyordum. Ama şuan da Türkiye’nin 81 ilinde diyaloğumuz olan muhtar arkadaşlarımız var. Federasyon kurma birlikte olmanın birlikten huzur, barış her şeyin doğacak olduğunu oralara gittim gördüm. Ama sizlerin adına gördüm. Şuan Mardin’de, Diyarbakır’da Van’da evimiz arkadaşımız var. Gidip görmediğin, elini tutmadığın sohbet etmediğin insanı anlayamazsın. Biz onlara hangi gözle bakıyorsak, onlarda bizlere aynı gözle bakıyor. Halbuki bir birimizden farkımız yok. Bu diyalog devam ediyor” dedi. 


TRABZON MUHTARLAR FEDERASYONUN LOGOSUNDA Kİ YILDIZLAR
Aktürk, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Halka hizmet edecek olan birimlere hep birlikte gideceğiz. Gideceğiz ama bizler çizgimizi muhafaza edeceğiz. Başkan veya müdür yerine geçmeyeceğiz. Muhtarlık yapacağız. Vatandaşa hizmet götüreceğiz. Bizim gittiğimiz yetkililer de bizim halka hizmet getirme anlayışına saygı gösterecekler. Karşılıkla sevgi ve saygı çerçevesinde bu işi yürüteceğiz. 
Trabzon Muhtarlar Federasyonun logosunda 18 yıldız var. Bu yıldızların manası Trabzon 18 ilçe ve 18 ilçede birdir. Hep beraberiz. Biz gerekli kanun nizam çerçevesinde bizlere hizmet edenlere her zaman kucaklayacağız” 

TRABZON ANADOLU’YA ÖNDERLİK YAPMIŞ
Belediye Başkanlarına da muhtarlara destek olmaya çağıran Aktürk, “Türkiye’de kanunlar tek sayın başkanım, başkanlarım. Büyükşehirlerde muhtarlarımıza belediyelerin imkanları dahilinde ödenek veriliyor. Türkiye’de kanun tek olduğuna göre artık, Trabzon bizim bölgemiz her zaman için Anadolu’ya önderlik yapmıştır, ağabeylik yapmıştır. Anadolu’da bu konuna Trabzon’un ağabeyliğini pekiştirecek. Bu konu maddi konuya girdiği için eğilmek istemiyorsunuz ama öyle arkadaşlarımız var ki günde 50 km yol yapıyor. Gelecek şehre halka hizmet götürecek. Muhtarım şehre geliyor, otoparka arabasını çekiyor. Giderken 10 lira 15 lira ücret ödeniyor. Türkiye’nin çoğu yerinde var. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrol kart yaptı. İstanbul’da ki muhtarlar otopark parası, metrobüs parası vermiyorsa benim muhtarlarım da vermeyecek. Onlara Türkiye’de hangi kanunlardan faydalanıyorsa, bu kanunlarda sizler için de geçerli başkanım” diye konuştu. 



TÜRKİYE’NİN 81 VİLAYETİNDE ÖRGÜTLENMİŞ YAPI
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ise, “Karadeniz’in babası Trabzon demiştim. Bazı arkadaşlarımız kızdı. Onlar kızmaya devam etsinler. Ben yine devam edeceğim. Karadeniz’in babası Trabzon. 
Güneydoğu’da Diyarbakır ise Karadeniz’de de Trabzon. Bunun başka alternatifi yok.  Türkiye’nin 81 ilinde örgütlenmiş bulunmaktayız. Uzun bir süreçten geliyoruz. Ben şahsım yönetim kurulu ile birlikte bir çok km’yi kat ederek 230 dernekle devam ediyoruz. Biz ilçelerde 450 dernek var. O sayıya ulaşmak zorundayız. İsteklerimiz ortak. Hiç bireysel isteğimiz yok. Aynı demokrasi içerisinde temel taş olduğumuzu, bu temel taş içerisinde halk ile devlet arasında ilişkiyi kuran kılcal damarlar olduğumuz asla unutulmamalı” dedi. 

BİZİM GÖĞSÜMÜZ BURADAN KABARACAK
Akdeniz, muhtarların sorunları noktasında belediyelerin yardım etmesi gerektiğini ifade ederek, “Evet sorunlarımız var istek ve dileklerimiz var. Ama hiç biri bireysel değil yapılabilir. Belediye Kanunun 9. Maddesi. Biz Karadeniz çocuğumuz. Bizim göğsümüz önce buradan kabaracak. Ben kendi belediye başkanlarıma da aynı şeyleri söylüyorum. Bizlerin göğsünü ama 50 lira verin ama 10 lira verin internetimizi kırtasiyemizi, yakacağımızı karşılayın bize yetiyor. Miktarı içerisinde zaten imkanı ölçüsünde diyor kanun. Burada İstanbul çok büyük. Nüfus olarak da çok büyük. Ama İstanbul’da baktığımız da en küçük belediye bir muhtara yardım yapıyor. Biz de kendi belediye başkanlarımızın bunu yapacağına inanıyoruz. Trabzon ilinde ki arkadaşlarımızın mutlaka bunlar yapılabilir. Umut ediyorum ki sayın başkanlarımızdan bu müjdeyi yakında alacağımızı düşünüyorum” dedi. 


BİZ DESTEKLERİ VERECEĞİZ
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’da, Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından gelirlerde yarı yarıya düşüş yaşandığını kaydederek, “Muhtarlarımıza çok önem veriyoruz. Hizmette birinci halka sizlersiniz. Yomra Belediyesinin dizaynını hazırladık. Orada yerini hazırlıyoruz. İnternetten, belediyesine, kırtasiyesine kadar biz hepsini vereceğiz bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 

TRABZON’UN GELİRLERİ DÜŞTÜ
Biraz önce Bekir Başkanım 5393’ü anlattı. Diğer illerimizde olduğu gibi Trabzon’da büyükşehir oldu. Bu olması çok kolay değil. Aksamalarımız olabilir bunda biraz daha anlayışlı davranmak gerek. Asıl önemli olan Trabzon’a Büyükşehir’e ayrılan pay, büyükşehir olmadan önce kinden yarısından daha yüksekti. Maalesef seçimden sonra hizmet alanları ve nüfuslarımız büyüdü. Ama bir de baktık gelirler düştü. Eski belediye gelirlerimizden yarı yarıya kaybımız var. 

MUHALEFETTEN ARKADAŞLAR GELİYOR GENEL BAŞKANLARI GİBİ SALLIYOR
Bununla ilgili sayın Başbakanımızın Trabzon ziyaretinde sağ olsun bize zaman ayırdı. Kendisi de kabul etti. İlk adım atıldı. İller Bankasından geciken borçlarla ilgili erteleme başlattı. Bu da bizim için can suyu oldu. İmkanlarımızda sıkıntı var. Biz muhtarlarımız ile birlikte vatandaşa hizmet ediyoruz. Muhtarlar sız ne siyaset ne de hizmet edebiliriz. Biz bu anlayışla hizmet ediyoruz. 
Bizlere destek verin. Muhalefetten arkadaşlarımız geliyor mahallelere aynı genel başkanları gibi sallıyor. Ama sizlere hizmet edecek olan bizleriz” dedi.