Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya ve Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk; Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlık ettiği ve Trabzon’un tüm mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve yönetimini topa tuttu.
Günebakış Gazetesinin haberine göre; Trabzon Belediyesi’nde gerçekleştirilen ve belediye başkan yardımcıları, kurum birim müdürleri ve amirlerinin tam kadro katıldığı toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Kaya, "Türkiye’de yüzde 50 oy oranıyla iktidara gelmiş bir güç var. Ama bu partinin ilde temsili sıfır. Tamamen Trabzon’u sıfıra çıkarmış, kendi egosuyla hareket eden hiçbir proje ve katkıda bulunmayan başkan ve yönetimlerle karşı karşıyayız" dedi. Başkan Yardımcısı Aktürk ise İl Başkanı Günnar’ı direkt hedef alarak, "Trabzon’da muhtarlara özellikle son dönemde ikinci sınıf muamelesi yapılmıştır. Sayın belediye başkanım bunu siz yapmadınız ama sizin il başkanınız, ilçe başkanınız yaptı. Bu durum ise muhtarları devre dışı bırakmıştır" ifadelerine yer verdi.



BELEDİYE DIŞINDA HAREKET YOK

Söyleyeceklerim sivri gelebilir. Şehrimle ilgili ilgim ve telaşım söz konusudur. Ortak paydamız Trabzon’dur. Sonuçta amacımız Trabzon’un kalkınmasıdır. Belediyecilik anlayışı içerisinde 2 yıllık süre içinde önemli şeyler yapmaya devam ediyorsunuz. Ancak, Trabzon’la ilgili çok büyük endişe ve telaşım var. Ben gerek mesleğim icabı şehri hem içeriden hem dışardan izliyoruz. Bakıyorum şehre sizin önderlik yaptığınız projeler dışında bir şey yok. Trabzon uyuyor. Ben bunu üzülerek söylüyorum. Siyasetiyle, muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediyenin projeleri dışında sanki kentin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibidir. Salonun halini görüyorum. Heyecanım sıfıra düştü.

TRABZON OLARAK BÜYÜKŞEHİRLERLE BAŞABAŞ YATIRIM ALIYORUZ

Muhtarlara seslenen Kaya, “Ölü toprağını üzerinizden atın. Mahalleniz için bir proje ortaya koyun. Hızla değişen bir kentsel dönüşüm var. Türkiyenin büyük şehirleriyle başa baş bir yatırım alıyoruz. Ama sadece kentsel dönüşüm konusunda böyle. Bir muhtar gidip yetkilileri projeyle rahatsız etmiyor. Gençliğe, mahalleye eğilen kimse yok. Arkamızda inanılmaz bir güç var. Mahallelerimizi temsil ediyoruz ama bir heyecanımız aksiyonumuz yok. Düşmüşüz siyasetin peşine gidiyoruz. Onlar koltuk telaşı içerisinde bulunuyor. Halk bizden yeni bir şeyler bekliyor” dedi.