MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan’ın yönetim kurulu ile birlikte gerçekleştirdiği bu önemli buluşmaya  İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Nihat Tosun, Sayıştay Üyesi İdris Bulut, Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, emek AŞ Genel Müdürü Ergin Aydın ve Ankara’da ikamet eden onlarca Karadenizli askeri erkan, Sayıştay ve Danıştay üyeleri, bürokrat, sanayici, işadamı, siyasetçi, yargı mensubu iştirak etti. 

Akşam 19.00’da başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden, büyük bir birlikteliğin yaşandığı MÜSİAD buluşması ile ilgili açıklama yapan Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Trabzon’un Trabzon’dan büyük bir şehir olduğunu ifade ederek, ‘Bugün burada sağlanan birliktelik gösteriyor ki Trabzon Trabzon’dan büyük bir şehirdir. Katılan tüm değerli bürokrat, siyasetçi, işadamı ve yargı mensubu hemşerilerime teşekkür ederim. 

Başkente geldiğimizde gördüğümüz misafirperverlik ve bize gösterilen önem Trabzonlu olmanın ayrıcalığını Trabzon şehrinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yemeğimize iştirak eden tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Türkiye’nin çimentosu olan Trabzon birlikteliğini ve gücünü arttırdıkça, Türkiye’de bazı temellerin daha sağlam atılmasında da ön ayak olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile Trabzonluların Ankara’da buluşmasına ön ayak olan sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da teşekkür ederek, Ankara günlerinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Böylesine önemli özel, güzel bir buluşmayı yapsa yapsa Sayın Bakanımızın himayelerinde yine Trabzon ekibi yapardı’ ifadelerini kullandı. 
MÜSİAD yönetimi  Ankara’daki Trabzonlu bürokratları makamlarında ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.