61SAAT HABER SERVİSİ

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD), bu akşam bir restoranda iftar yemeği verdi. Düzenlenen yemeğe, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, siyaset ve spor camiasının önde gelenleri ile davetliler katıldı.

KAAN, ''VATANIMIZ İÇİN ŞEHİTLER VERİYORUZ''
                                                                                                                                                                                                            
Burada açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Ali Kaan, “Rahmet ve bereket ayını Ramazan’ın bizlere taşımış olduğu bereket, sabır ve ihsandan istifade etmek, her Müslümanın olduğu gibi bizim de arzumuz. Ancak bu önemli zamanı bizlere hüzün ve gözyaşlarına boğan üzücü olaylar yaşıyoruz. Vatanımız için şehitler veriyoruz. İçimiz kan ağlıyor. İnanıyoruz ki onlar bu millete, bu ümmete döktürdükleri kanın hesabını vereceklerdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum” dedi.

KAAN, ''KÜÇÜK BİR OFİSTE BAŞLADIĞIMIZ...''
 
Kaan, sözlerini şöyle sürdürdü: “MÜSİAD olarak Trabzon’da 13., Türkiye’de 27.yılımızı geride bıraktık. Acılarıyla, başarılarıyla, mücadelesiyle, dik duruşuyla, fırsatlarıyla ve dostluklarıyla geçirilmiş 27.yıl. 12 inanmış ve gönüllü iş adamının küçük bir ofiste başlattığı bu hareketten bu günlere geldik. Gücünü ne devletten ne de bir avuç sermaye çevresinden almayan bu hareket, aynı hassasiyetler taşıdığı milleti ile birlikte zorluklara, ambargolara, krizlere davalara karşı yılmadı, davasından vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek.”
 
''ÜLKEMİZİN ZOR GÜNLERİNDE BİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR''

Kaan, “İhmal edilmiş ve ötekileştirilmiş Anadolu sermayesini toparlayarak bir çatı altında birleştiren MÜSİAD, iş hayatında dair bir zümrenin tekelinde olan statükoyu kırıp güçlü bir tez olarak Anadolu sermayesinin önünü açtı, özgüven aşıladı. MÜSİAD’ı var eden önemli faktörlerden birisi de altyapısıdır. MÜSİAD, günümüze dayatılan acımasız insan ve ekonomi anlayışını reddederek hem erdem hem de ahlak gibi değerlere sahip çıkarak yerelden uluslar arasında iş yaparak başarabilmenin mümkün olduğunu gösterdi. MÜSİAD üyeleri için kazanırken hukuki ve meşru olmak kadar, harcarken de hukuki ve meşru olmak önemlidir. Ülkemiz özellikle son birkaç yıldır zor bir süreçten geçiyor. Bizler ise bu zor zamanlarda iş adamları olarak ayrıca bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk her ne olursa olsun direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam etmektir. Çünkü gerçek başarılar koşullar sayesinde değil koşullara rağmen kazanılır” şeklinde konuştu.

''REFERANDUM SONRASI BEKLENTİLERİN ÇÖZÜMLENMESİNE ODAKLANDIK''
 
Kaan, “Yeni referandum sonrası oluşan beklentiler birçok sorunu çözülebileceğine odaklanmış durumda. Şehrimiz açısından çevreye baktığımızda taleplerimizin sürekli arttığını görmekteyiz. Artık dayanılmaz noktaya gelen trafik sorunlarımız, bitirilemeyen ulaşım projelerimiz, hala şehrin önemli bir kısmına ulaşamayan doğal gaz, dağıtım projesi nedeniyle yaşamak zorunda kaldığımız hava kirliliğimiz. Yeni bir vizyon katmak zorunda olduğumuz ticari endişelerimiz dolayısıyla önünü alamadığımız göç olaylarımız artık bu şehrin kaderi olmaktan çıkarılmalıdır” diye konuştu.

''TRABZON'DA YENİ VİZYONER PROJELERE İHTİYAÇ VAR''
 
Kaan, şöyle devam etti: “Nitelikli eleman istihdamın da sorun olmaya başladığımı şehrimizde yeni vizyoner projelere ihtiyacımız bulunmaktadır. Ticaret odasının iş dünyasına AR-GE çalışmalarını teşvik edebilecek bir gayret içerisinde olmalıdır. İnşaat sektöründeki yoğunluğun, doğayı tahrip edemeyecek bir formda disipline edilmesi gerekmektedir. Beklentilerimize katabileceğiz daha birçok şeyden bahsedebiliriz. Bunun tek çıkış yolunun şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek ortak bir akıl yürütmesinden geçtiğini söyleyebiliriz. Bu vesile ile biz bu anlamda her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Mu maksatla ilk defa Ankara’daki bürokratlarla MÜSİAD ailesini buluşturmak için bir tanışma yemeği organize ederek böyle bir düşünce için ilk adımı atmış bulunmaktayız.”
 
Kaan, “Bu buluşmada bizleri Ankara’da yalnız bırakmayan İçişleri Bakan Yardımcımıza, Valime, Milletvekillerime, Trabzon’dan Ankara’ya gelmek zahmetinde bulunan saygı değer iş adamlarımıza özel şükranlarımızı arz etmek istiyorum. Özellikle Ankara’daki ve bugünkü iftar yemeğini organize eden sponsorlarımıza da teşekkür etmek isterim. Bugün bizimle orucunu açma lütfunda bulunan siz saygı değer misafirlerimize de ayrıca teşekkür ederim''

İftar programının ardından davetliler ile MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan tek tek ilgilenerek sohbet etti.