Ziyarette KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necati Tüysüz, Prof Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Prof Dr. Hikmet Öksüz, Genel Sekreter Prof. Dr. Miğraç Akçay, Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Karabayır , Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurettin Yaylı ile MÜSİAD Şube Başkanımız ve Şube Yönetim Kurulumuz hazır bulundular.

Yaklaşık iki saat süren ziyarette Üniversite ile Müsiad sosyal , ekonomik ve kültürel alanda Trabzon ve Türkiye için birlikte neler yapabileceklerini tartıştı. Müsiad Trabzon Şube Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu Üniversitenin imkanlarından daha fazla istifade edilebilmesi ve Üniversite İş adamı dialoğunun verimli hale getirebilmesi için. Müsiad Trabzon Şubesinin taleplerini maddeler halinde Üniversite Yönetim Kuruluna sundu. Bu süreçte İş adamları olarak her türlü desteği vereceklerinin altını çizdi.

KTÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Süleyman Baykal,’’ Üniversite ile iş dünyası arasında koordinasyonu sağlamak üzere bir görevlendirme yapabileceğini’’ ifade ettiler Bundan sonra Üniversite tarafından belirlenecek bir koordinatör tarafından bu toplantıların sürekli hale getirilmesi sağlanacak. İş adamlarını talepleri belirlenecek bu koordinatör tarafından takip edilecek ve gerçekleştirilmeye çalışılacak. Ayrıca Üniversitenin öğrenci ve akademisyenlerinin teorik bilgilerinin MÜSİAD aracılığıyla pratiğe dönüştürülmesi için çalışmalar başlatılacak. Üniversitede yapılmış veya yapılmakta olan projelerin hayata geçirilmesi için İş adamları ile ortak çalışma imkanları sağlanacak. Bu çalışmalar sonucunda belirli aralıklarla Üniversite ve MÜSİAD yöneticileri bir araya gelerek gelişmeler konusunda değerlendirme toplantıları yapılacak.

Uzun zamandan beri Üniversite ve İş adamları camiası bu anlamda ilk defa bir araya gelerek Trabzon ve Türkiye için neler yapabileceklerini tartıştılar. Ziyaret yapılan plaket takdiminin ardından sona erdi.