Mustafa Albayrak MÜSİAD’ın fikirlerinin bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek “Bu bayrağı şimdiye kadar bizler taşıdık şimdiden sonra bu bayrağı Muhammet kardeşimiz taşıyacaktır. Bizler üst yönetime çıkarak MÜSİAD’da ki görevlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. MÜSİAD’dan emekli olunmuyor rahmetli olana kadar üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getireceğiz.”dedi.
 
Genç MÜSİAD Genel kurulu toplantısıda başkanlık görevini devreden Mustafa Albayrak’a teşekkür eden Kalkışım “Başkanıma ve onun nezdindeki yönetim kurulu arkadaşlarıma yapmış oldukları özverili çalışmaları ve emekleri için şahsım, yeni yönetim kurulum adına tekrardan teşekkür ederim. Yeni yönetimimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.”dedi.
 
Trabzon Genç MÜSİAD genel kuruluna iştirakinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Kalkışım “Bugünlerde Millet olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz. Bize düşen dik durmak, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirerek korumaktır. Bu bağlamda MÜSİAD bu birlikteliğimize önemli katkılar sunmaktadır. MÜSİAD bir işadamları derneğidir.  Ancak faaliyetleri yalnızca ticari bağlantıları kurmak değil aynı zamanda; fikir alışverişine önem veren, ekonomik ve toplumsal hayatı inceleyen, gündemin öne çıkan konularını ele alan, sektörel gelişmeleri takip eden ve üyelerini bilgilendiren Türkiye’nin 86 noktasında dünyada ise 69 ülkede irili ufaklı işletmeleri temsil eden bir sivil toplum kuruluşudur.”şeklinde konuştu.
 
MÜSİAD’ın en büyük projesinin  Genç MÜSİAD olduğunun altını çizen Kalkışım şunları söyledi:” Bizler 2002 yılından itibaren Türkiye'nin en büyük gençlik meclisi olan Genç MÜSİAD’ı burada temsil etmekteyiz. Bu bilinçle yola çıkan;  Başkanımız Sayın Mustafa Albayrak ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız görev aldıkları süre boyunca gerçekten güzel ve özverili çalışmalara imza attılar. Kendi adıma bizzat bu çalışmalara eşlik etme fırsatı yakaladım. Yapmış oldukları faaliyetler ve bize yaşatmış oldukları deneyimler için;  Mustafa Albayrakve onun nezdindeki yönetim kurulu arkadaşlarımıza huzurunuzda şahsım, yeni yönetim kurulum ve sizler adına emekleri için teşekkür ediyorum.”
 
Aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını ifade eden Kalkışım “ Trabzon Genç MÜSİAD ailesi olarak önümüzdeki süreçte: üyelerimize müteşebbis bir yaklaşımla cesaret kazandıracak, aynı zamanda şehrimiz TRABZON ve ülkemiz için; kişisel, kurumsal, sektörel ve sosyal sorumluluk projeleri ile gelişme sağlayacak çalışmalara ivme kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu anlamda; öncelikle Allah'ın izni, sonra siz değerli üyelerimizin katkısı ve yeni yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın desteği ile: Genç Müsiadı daha da aktif hale getirip, örnek işler çıkaracağımıza inanıyoruz.”ifadelerini kullandı.