Başkan, Bekar konu ile ilgili olarak şunları söyledi..
“TMO Fındık fiyatını açıkladı.TMO nun tekrar devreye girmesi faydalı ve olması gereken yapılmıştır.Bu açıdan olumlu ve yerinde buluyoruz. Açıklamaya ilk tepki fındık ihracaatçılarından geliyor.Bu fiyat, satıcı ve alıcıları için çok makul bir fiyat diye açıklama yapıyorlar.Oh..! ne âlâ,,zannedilecekki fındık üreticisi bu açıklamadan çok memnun.

FINDIK ÜRETİCİSİNE KULAK VEREN Mİ VAR
''Allah aşkına,Peki bu fındığı diken,seyrekleyen budayan,gübreleyen,toplayan,patosa vurduran,harmanlayan,seçip temizleyen,kurutan,çuvallara koyan,yani,bu fındığın çilesini çeken sahibi, fındık üreticisinden gelen sese kulak veren varmı?

BU FİYAT KABUL EDİLEMEZ
''Yok.. işi oldu bittiye getirmeye kimse kalkmasın.Fındığın açıklanması gereken fiyatı bu değildir. Bu durum ve bu fiyat kabul edilemez.Çünkü daha yeni maliyet fiyatları yapıldı ve açıklandı.Bazı yerde 8.5,9. lira,Karadeniz’ in doğu sarp ve dağlık yörelerinde 9.99 yani 10 lira maliyet çıkarıldı.Bunun üzerine,50 kuruş koyarak 10.lira50 kuruş fiyat açıklamak nasıl bir anlayıştır,neyin hesabıdır bu hesap.''
13 LİRA OLMALIYDI
''Bu hesap fındık üreticisini düşünerek değil,ancak fındık ihracaatı yapan bir kaç firmanın yetkili makamlara sunduğu bir fiyatır.Bu fiyat kabul edilemez.Makül olan doğru olan hesap 9.99 yani 10 lira maliyet ve üzerine %30 eklerseniz, oda 13 lira fiyat eder.Makul olan ve fındık üreticisi ninde beklediği fiyat bu dur.Şimdi fındık üreticisini memnun etmeyip bir kaç ihracatçıya memnun edenlere sormak lazım.Sizler bu durumdan memnunmusunuz..Ama bu durumdan memnun olan hiç bir fındık üreticisi bana gösteremezsiniz..Fındık üreticisi soruyor..Emeğimiz yine rantçılara peşkeş çekildi..!”