İspanya La Liga ekiplerinden  Barcelona'nın, Real Madrid'in orta saha oyuncusu Isco ile ilgilendiği iddia  edildi.
 
İspanyol spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, Barcelona'nın, sezon  sonunda Katar'a gitmesi beklenen emektar futbolcusu Xavi Hernandez'in yerini Real  Madrid'in 22 yaşındaki oyuncusu Isco ile doldurmak istediğini yazdı.
 
 Barcelona Kulübü'ne yakınlığı ile bilinen gazetenin ilk sayfasından  verilen haberde, Isco'nun Real Madrid takımında iyi bir sezon geçirmesine rağmen,  Luka Modric ve James Rodriguez'in sakatlıklarının bitmesinden sonra ilk 11'deki  yerini kaybettiğini ve futbolcunun bundan rahatsız olduğunu savundu.
 
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ile Isco'nun arasında  soğukluk olduğunu öne süren gazete, İtalyan teknik adamın basın toplantısında  Isco hakkında yöneltilen sorulara ise "Ondan memnunum ve bu takım için çok önemli  bir futbolcu. Isco'ya karşı adaletsiz olmadım" cevabını verdiğini hatırlattı.
 
Haberde, "Isco'nun Real Madrid ile 2018 yılına kadar sözleşmesi ve  başka bir kulübe gitmemesi için 150 milyon euroluk bir sözleşme maddesi olmasına  rağmen Barcelona, bu futbolcuyu transfer edilebilir olarak görüyor. Isco'nun  Barcelona'da Xavi'nin yerini alması yüksek olasılık" denildi.