Dernek binasında yapılan açılış törenine Kurucu Başkan Fuat Saylam’ın yanı sıra, Onursal Başkan Arif Özaytekin, TLYD Başkanı Kenan Atalay, Gazeteci-Yazar Refik Karaağaçlı, Dernek Başkanı Tunç Turhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Birim Şefleri Yaşar Kemal Nas, Mehmet Ağzıküçük ve Melek Kum ile dernek elamanları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan dernek başkanı Tunç Turhan her sene olduğu gibi bu sene de yepyeni bir heyecanla sezona başladıklarını belirterek , “ Bu yıl aramıza çok genç arkadaşlarımız katıldı. Trabzon Müzik ve Halkoyunları ailesi olarak her geçen sene büyümeye devam ediyoruz. Yorucu bir sezon bizi bekliyor. Ülke olarak yaşadığımız acı günler sebebiyle çalışmalarımızı bir hafta erteledik. Bugün buraya gelip bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Derneğin Kurucu Başkanı Fuat Saylam ve Onursal Başkan Arif Özaytekin de yaptıkları konuşmada çok güzel bir birlikteliğin sağlandığını ve bu güzelliğin bundan sonra da devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sorumlusu Ali Çankaya da yeni sezonun herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak “ Derneğimizin kapısı herkese açık. İçinde müzik sevgisi bulunan herkesi bekliyoruz” Diye konuştu.