61SAAT HABER SERVİSİ- İmar Komisyonundan 5 ayrı HES’le ilgili madde gündeme gelirken bunlardan ilki Pazartesi tartışmalara neden olan gündemde kalmasına karar verilen Of İlçesinde ki HES görüşüldü. Firmanın taahhütlerini yazılı olarak vermesinin ardından bu HES’in İmar Planı da oy çokluğu ile geçti. Maddeye sadece 3 üye ret oyu verdi.
HES’lerle ilgili geri kalan 4 maddeye de bu 3 üye ret oyu verirken, en dikkat çeken tartışmalar ise Sürmene İlçesi Mahanoz Deresi üzerinde yapılması düşünülün HES Tesislerine ilişkin Revizyon Uygulama İmar Planının onaylanmasında yaşandı.
İmar ve Bayındırlık Komisyonu HES’in revizyon planının uygun olduğu yönde görüş bildirirken, AK Partili Sürmene Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali, bölgede yaşadığını ifade ederek “Bu HES dere yatağının olduğu yerde yapılıyor. Ben bunun uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.
Bunun üzerine Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, komisyonun kararına katıldığını kaydetti.
Üstün’ün bu  sözleri üzerine yeniden söz alan Küçükali, “Bu HES firması regülatörü dere kenarına yapılacağını söyleyip ona göre izin aldı. Sonra kuzeye kaydırıldı. Kuzeye kaydırılınca dere yatağının üzerine yapıldı. Bu tesis ilerde tehlike arz ediyor. Daha önce burada facia yaşanmıştı” dedi.
Bunun üzerine İmar Komisyonudan, “Bu iş hesap kitap işi. Yapılan hesaplarda diğer taraf daha tehlikeli olacağından revizyon yapıldı ve diğer tarafa kaydırıldı” dedi.
AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Seyfullah Kınalı ise, “Devlet Su İşleri’nin böyle bir mühendislik hatası yapacağına ihtimal vermiyorum. Fotoğraflardan bakıldığında dere yatağının üzerinde görünse de DSİ’nin böyle bir mühendislik hatası yapacağına ihtimal vermiyorum” dedi.
Yeniden söz alan Küçükali, “Ben DSİ’yi kötülemiyorum. Ben burada büyük bir tehlikeye dikkat çekmeye çalışıyorum” dedi.
Ardından Küçükali, kendi cep telefonu ile HES’in yapıldığı alana çektiği fotoğrafları hem Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğu’na gösterdi, hem de İmar Komisyonuna.
Ancak Küçükali’nin tüm çabasına rağmen Mahonoz Deresi üzerinde yapılan Mahonoz Regülatörü ve HES tesislerine ilişkin Revizyon Planı meclisten oy çokluğu ile geçti.
Bu maddeye sadece 5 üye muhalefet ederken 3’ü bütün HES’lere karşı oy kullandığı dikkat çekilirse Küçükali, sadece 1 üyeyi yanına çekebildiği görüldü.