Şike soruşturmasında iddianamenin ardından Etik Kurulu Raporlarının da gazetelerde yer alması üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı da sessizliğini bozdu.
MHP İl Başkan Vekili Ömer Arslan tarafından yayınlanan yapılan açıklama, şike soruşturmasının başlaması ve iddianamenin açıklanmasının ardından geçen süreç hatırlatılarak, “Federasyon ise düğmeye basarak Fenerbahçe’yi kurtarma operasyonuna başladı. Buna bir süre sonra parlamento da katıldı. Ayrı yeten spor yazarları Fenerbahçe’ye bir eş aramak için Trabzonspor’u da işin içine çekmeye başladılar. Günlerce taraflı yayınlarla Trabzonspor’u yerden yere vurdular. Sanki şike yapan Trabzonspor’muş gibi. Çeşitli entrikalarla şampiyonluğu elinden alınan Trabzonspor suçlu ilan edilmeye başlandı.” Dedi.

TRABZON’UN HAKKINI GASP EDİYORLAR

Ancak bunlarla yetinilmediğini ifade eden Arslan, şu şekilde devam etti:
“Bununla da yetinilmeyip federasyon devreye girerek, Trabzonspor yöneticilerine ceza üstüne ceza, Tahkim Kurulu futbolculara ceza, Hakemler Kurulu da Trabzon’un hakkını gasp etmede sıraya girdiler ve bu günlere gelindi.

Şimdi soruyorum Trabzon’un tek teselli kaynağı, neşe kaynağı olan bu güzide takımın hakkını savunacak bir babayiğit yok mu?

ÖZAK’A AĞIR SUÇLAMA!

Şikenin başladığı tarihlerde spor bakanı Trabzonlu değil miydi? Niçin susuyor? Belki daha önceden olayları bildiği için, “Şerefli ikincilik bize yeter” demişti.

Şimdi nerede iktidar milletvekilleri? Niçin ağırlıklarını koymuyorlar? Niçin takımımıza sahip çıkmıyorlar? Ne zaman Trabzon’un yanında yer alacaklar? Sadece oy istemek için mi halkın yanına gidilir, sormak istiyorum.

OY UĞRUNA FEDA MI EDİLİYOR
Bunun için diyorum ki, sayın vekiller Trabzonspor’umuzun alın teri çalınıyor. Bir an önce bu olaya dur deyin. İstanbul basını alabildiğine Trabzon’u karalarken yerel gazetelerimiz gerçekleri söyledi diye maliyeyi üzerlerine sürmek, altından kalkamayacakları cezalarla onları susturmak, sayın milletvekilleri hoşunuza mı gidiyor? Bu halk anlamak istiyor. Yoksa oy uğruna Fenerbahçe taraftarına Trabzonspor ve taraftarı feda mı ediliyor?