61SAAT HABER SERVİSİ - Nestle, kuruluşunun 150. Yılında Türkiye Diyetisyenler Derneği iş birliğiyle başlattığı “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” programı kapsamında Trabzon’da bir basın toplantısı düzenledi.

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısına Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu ile Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur katıldı.  “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” projesinin kamuoyunda doğru ve sağlıklı beslenme ve iyi yaşam konularında farkındalık oluşturmayı hedeflediğini kaydeden Sungu, “Tüketicilerimizin bilinçli seçimler yapmalarını sağlamak için ürün paketlerimizde porsiyon bilgisinin de olduğu beslenme bilgisine yer veriyoruz.

Bununla birlikte “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” isimli dijital platformumuz ve sosyal sorumluluk projelerimiz aracılığıyla beslenme, sağlık ve iyi yaşam alanlarında faydalı bilgiler sağlıyoruz. Toplamda 3 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen program 11 ili kapsıyor. Programı bu yıl Türkiye’de 50. Yılını kutlayan ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda bizimle aynı amacı taşıyan Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” Şeklinde açıklama yaptı.



Tayfur ise basın toplantısında yaptığı konuşmada bu yıl Türkiye’nin ilk diyetisyenlerinin mezun olarak iş yaşamına atılmalarının 50. Yılını kutladıklarını belirterek şöyle konuştu:” Türkiye Diyetisyenler Derneği olarak, toplumun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığın artmasına katkıda bulunmak bizim asli görevimiz. Bireylerin bu anlamda bir yaşam tarzı benimsemeleri ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün. Bu program ile Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile ilgili farkındalığın artmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.”

Sungur, fındığın nereden alındığı sorusu üzerine, Türkiye’den yani Karadeniz’den alındığını, tüm dünyaya Türkiye’den fındık gönderildiğini belirtti.