AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Prof.Dr.Nihat Tosun, Adalet ve Kalkınma Partisi, insanı ve özgürlükleri  esas alan, devleti ve kurumlarını insana hizmetin aracı olarak gören bir siyasi anlayışın temsilcisi olduğunu söyledi.

            Seçim çalışmaları kapsamında Şalpazarı İlçesini ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya gelen Milletvekili Adayı Prof.Dr.Nihat Tosun: " Partimiz, kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, bunun için de çoğulcu ve özgürlükçü yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini savunmuştur. İkinci atılım döneminde yeni anayasayı Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün kökleşmesi bakımından hayati bir aşama olarak görmekteyiz "dedi.

            Ziyaret kapsamında esnafı gezerek kendilerine hayırlı işler dileyen Prof.Dr.Tosun: " Şalpazarı esnafımızın ve halkımızın omuzlarımıza yükleyeceği emanetin karşılığını ödemek temel ilkemiz olacaktır.Bunu gerçekleştirirken milletimizin iradesini temsil eden hükümetimiz; bu iradeyi yok etme ve egemenliğini gasp etme çabası içinde olan gayri meşru yapılanmalara fırsat vermeyecektir. Ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan, anayasa ve demokrasi dışı bu odaklara karşı yine anayasal sınırlar içinde, milletimizden aldığımız güçle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.