40 yıldan eski olan evin toprak kaymasına karşı istinat duvarının olmadığı gözlenirken; dağdan inen küçük bir ırmağın yeni yapılan yol nedeniyle akış yönünün değiştirilmesi sonucu toprağı doldurması ile çöktüğü iddia edildi.

OLAY Trabzon'un Maçka ilçesinin Bekçiler mevkiinde önceki gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Yaşanan toprak kayması sırasında evde tek başına kalan ve babasının yatağında uzanan 16 yaşındaki Ahmet Salih Pervanlar, uykudayken toprak altında kaldı. 1 saat boyunca toprak altından çıkarılmaya çalışılan talihsiz gencin boğularak hayatını kaybettiği öğrenildi.



BABA SINIFI GEÇECEĞİM SANA SÖZ VERİRİM

Bugün Hamsiköy Merkez camii'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı köyde gözyaşlarıyla toprağa verilen gencin yakınları ve kardeşleri sinir krizi geçirdi. Oğlunun ardından gözyaşları döken 85 yaşındaki Kamil Pervanlar'ın ikinci eşinden olan Ahmet Salih ile olaydan bir gün önce görüştüklerini belirtti. Oğlunun çalışmak zorunda olduğu için devamsızlıktan sınıfta kaldığını göz yaşlarıyla anlatan baba Pervanlar, "Bana 'baba merak etme bir dahaki seneye okulumu geçeceğim sana söz veriyorum' dedi. Oğlum niye sözünü tutmadın yiğidim… " diyerek gözyaşlarına boğuldu.



Acılı baba, "Eski bir arabamız vardı onu yaptırmak istiyordu. 500 lira biriktirmeye çalışıyordu. Yüreğim yanıyor" dedi.

TOPRAK GÖVDESİNİ KAPATMIŞTI

Talihsiz gencin arkadaşları o geceyi anlattı: "Bu gece çok yağmur var, diğer eve git dedik. Garsonluk yaptığı tesisten geç çıktığı için yorgundu, bu nedenle iş yerine yakın olan eski evde kalmak istedi. Heyelan olduğu zaman kıyamet koptu sandık. Toprak altından sadece bacaklarını görebiliyorduk. 50 dakika boyunca ellerimizle toprakları kaldırmaya çalıştık. Çıkardığımızda nefes almıyordu. Çok büyük bir acı yaşadık" diyerek konuştu.



Ayrıca çöken evin hemen arkasında istinat duvarının olmayışı gözlenirken evin 100 metre mesafesinde dağdan inen ırmağın yeni yapılan yol nedeniyle su akışının heyelan olan evin arkasındaki toprağı doldurduğu ileri sürüldü.



Öte yandan yıkılan evin içerisinde talihsiz gencin odasındaki yatağın başucunda ailesinin fotoğraflarının yer aldığı pano ve kuran-ı kerim vardı