Trabzon Numune Hastanesi’nin bir çok bölümünün Kaşüstü'ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar, Numune Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
"Hastaneme Dokunma, Sağlığımla Oynama" Platformu adına yapan bir açıklama Yıldız Czerwinski, Numune Hastanesi'nin kentin bir değeri olduğunu belirtirken, Trabzon Kesk Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci de hastanenin taşınmasına tepki göstererek halkın mağdur edildiğini söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Yıldız Czerwinski, şehir merkezi içindeki bir hastanenin kapatılarak şehir dışına taşınmasını eleştirerek, “Yıllardır bu şehre hizmet veren Numune Hastanemiz kapatılmak isteniyor. Numune hastanesi bu kentin bir değeridir. Vergilerimiz ile kurduğumuz bir hastanedir. Şehir merkezi içindeki bir hastanenin kapatılarak şehir dışına hastane yapılması yoksul halkımızı cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Kamu hastanelerini şehir dışına taşımak insanlarımızı özel hastanelere mecbur bırakmaktır. Parası olanın nitelikli sağlık hizmeti aldığı, hastanın müşteri kabul edildiği bu düzen insanca bir düzen değildir. Numune hastanesinin kapatılmasında ısrar etmek halkın sağlığı ile oynamaktır” dedi.

"HASTANEME DOKUNMAYIN, SAĞLIĞIMIZLA OYNAMAYIN"
Czerwinski, “Numune hastanesinin taşınarak kapatılması söz konusu edilirken kent merkezinde özel hastanelerin açılması nasıl açıklanabilir? İnsan sağlığı ticarete tahvil edilebilir mi? Numune hastanemizin çok sayıda bölümünün şehir dışına taşınmasından sonra özel hastanelere başvuran hasta sayısındaki artışı nasıl izah edebilirsiniz? Hastanemizin kapatılması süreci yalnız ücretsiz, ulaşılabilir sağlık hizmetlerine darbe indirmedi. Bugün çok zor koşullar altında evlerine ekmek götüren küçük esnafımızı da perişan edip iflasın eşiğine getirdi. Bu süreçten sadece özel hastaneler hoşnut biz hoşnut değiliz. Kamuoyunda hastanemizin kapatıldıktan sonra arazisinin rant alanı haline getirileceği konuşuluyor. Yani kamuya, halka ait olan bir araziyi, birilerinin daha fazla kar edebilmesine araç olacak. Şimdiye değin tüm girişimlerimize rağmen sorumlular tarafından bu konuda bizlere ve kamuoyuna ikna edici bir açıklama yapılmadı. Hastanemize dokunmayın, sağlığımızla oynamayın. Biliniz ki bu şehrin sakinleri olarak sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye, haklı taleplerimizi ifade etmeye devam edeceğiz” dedi.

KUR-AN OKDULAR
Yaklaşık 70 kişinin katıldığı eylem öncesinde mahalleli kadınlar hastane önünde yer alan Atatürk büstünün yanına oturarak hastanenin kaldırılmaması için Kur-an okuyup dua etti.

Yaklaşık 70 vatandaş basın açıklamasının ardından olaysız ayrıldı.