Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli beraberinde İl Genel Sekreteri Figen Bozkurt, İl Başkan Yardımcılarımız Oktay Kaplan, Yunis Akın, Gülen Demir, Serdar Şahin, Enver Karsan, Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Yöneticileri Av. Muhammet Atalay, Av. Mehmet Emre Özel, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Tunç  ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız  Hüseyin Örs ile birlikte Trabzon Barosu Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında karşılıklı başarı ve temenniler sunulduktan sonra  yerel bazda Trabzon’un sorunları ve çözüm yolları tartışılarak karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Bu kapsamda Baro Başkanı Av. Orhan Öngöz Trabzon Bölge İdare Mahkemesinin kapanarak Samsun iline taşınması tehlikesine dikkat çekerek; bu durumun Trabzon’a hem yargısal hem de yerel anlamda kayıplar getireceğini belirten Öngöz; MHP’nin bu konuda duyarlı olmasını ve siyasi gündemine taşımasını temennisinde bulundu.

Trabzon Bölge İdare Mahkemesinin kapanmasının getireceği olumsuzlukları dile getiren MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli : “Baro Başkanımız Sayın Orhan Bey ile hemfikiriz. Bu husus hem yerel, hem yargı anlamında olumsuzlukları beraberinde getirecektir. Her kulvarda Trabzon’un büyüdüğünü, yatırım kenti olduğunu öne sürerek halkı kandıranlar bu gibi önemli mevzularda hiçbir şekilde şehrin yanında olmamaktadırlar. Bölge İdare Mahkemesine olmasa da olur gözüyle bakmak şehre ihanettir. Trabzon; tarih, kültür ve sosyal olarak büyük bir şehirdir. Bu mahkeme Trabzon’da olmalıdır. Hiç kimse bizi sıradan siyasi temsilciler olarak görmesin. Trabzon şehrinin sorunlarının çözümü hususunda her daim şehrimizin, hemşerilerimizin yanında ve meydanda olacağız. Bu mevzuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak duyarlı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konunun takipçisi olacak, her türlü yasal ve siyasi zeminde  halkımızın menfaatlerini gözeterek sizlerle beraber hareket edip şehrimiz için elimizden geleni yapacağız.” dedi.