AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Semih Peker, aday adayı gibi değil sanki adaylığını garantilemiş gibi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.  Peker, 16 meslek odasının başkanlarının katıldığı TMMOB Trabzon İl Koordinasyon kurulu toplantısına iştirak etti. Kendisinin de TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyesi olduğuna dikkat çeken Peker, “Sizlerin arasından çıkan siyasetçiler önemlidir. Çünkü çok önemli projelere imza atıyorsunuz ve Trabzon ile bölgemizin sorunlarına mühendis açısından bakarak gündem oluşturuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Siyasetin içindeyiz

Siyasetin meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Peker, “Oda başkanı iken bizler de aslında siyaset yapıyorduk. Siyasetin içindeyiz. Çünkü 10 ilin bağlı olduğu bir Oda’da bine yakın mühendis üyesi olan ve 2 yılda bir seçime girip Allaha şükür ki 4 kez Oda Başkanı seçilmiş bir meslektaşınızım. Yani yaptığımız çalışmalarımızla, insanlara güven vermemizle ve üyelerimizin dertleriyle ilgilenmemiz nedeniyle 4 dönem bu görev bize verildi. Bizde bu görevi layıkıyla yerine getirdik ve istifa ederek tecrübelerimizle beraber AK Parti ile Yeni ve Güçlü Türkiye yoluna çıktık” dedi. 

Güçlü ve dinamik ordu

Peker, “Benim TMMOB içinden olmam çok önemlidir. Arkamda sizin gibi dinamik ve üretken bir mühendis ordusu var. Bu bana güç ve enerji veriyor. Bu güç sayesinde Trabzon’a hizmet de her zaman bir adım önde olacağım. Sorunların çözümünde, projelerin uygulanmasında akıl alabileceğim, istişare içinde olacağım sizler gibi çok dinamik arkadaşlarım var. Mecliste olursak sizin sesiniz olup hep birlikte çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

Seçimler çok önemli

7 Haziran seçimlerinde AK Partinin yine güçlü çıkacağının altını çizen Peker, şöyle devam etti: “Trabzon’un güçlü olması, yatırımların bölgemize daha fazla gelmesi için 7 Haziran seçimleri çok önemlidir. Her yönüyle şaha kalkmış olan Türkiye ve bölgemizin bu tarihi öneme sahip olan seçimlerde sekteye uğramaması gerekmektedir. İnşallah hedeflediğimiz milletvekili sayısını alarak yeni anayasayı yapacağız. Bu açıdan da seçimin önemi büyüktür.”

Peker’in ardından konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Yaylalı,  “Semih Peker’e çıktığı yolda başarılar diliyorum. İçimizden birinin bu yola çıkması bizi mutlu etti. Sandığı, seçimi bilen Peker’in, adaylığı noktasında bizlerde kendisine tam destek veriyoruz” dedi. Öte yandan, TMMOB’a bağlı diğer mimar ve mühendis odalarının başkanları da kısa bir konuşma yaparak, Peker’e tam destek verdiler.