Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, "Önemli bir sayfa açacaktık ama bu sayfayı bize açtırmadılar. Bu düzeyde kitlesel ve coşkulu biçimde barışı sahiplenmemizi hazmedemediler ve Ankara'da barışımızı kana buladılar" dedi.

Ankara'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden Trabzonlu Gökmen Dalmaç'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için kente gelen Taş, Eğitim-Sen Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti.

Taş, burada yaptığı konuşmada, Ankara'da çok anlamlı bir miting gerçekleştireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ankara'da emek örgütleri, demokrasi güçleri olarak, özellikle 24 Temmuz'dan bu yana ülkemizde gelişen, büyüyen, her gün Kürt ve Türk kardeşlerimizin, askerin, polisin ölümüne yol açan bu kanlı gidişatı durdurmak için ilk kez bu düzeyde büyük bir miting söz konusu olacaktı. Emek ve meslek örgütleri ile Türkiye'nin her yanından gelen insanlarla çok renkli, kitlesel ve coşkulu bir miting gerçekleştirecektik. Çok anlamlı bir miting olacaktı ve ilk kez barış için on binlerce insan sokakta olacaktı. Bu barış mücadelesi açısından önemli bir başlangıç mitingiydi. Önemli bir sayfa açacaktık ama bu sayfayı bize açtırmadılar. Bu düzeyde kitlesel ve coşkulu biçimde barışı sahiplenmemizi hazmedemediler ve Ankara'da barışımızı kana buladılar." 

Ellerinde eşitlik, barış, kardeşlik ve bir arada yaşamı içeren pankartları taşıdıklarını da vurgulayan Taş, "Türkler ile Kürtlerin bu ülkede eşit yurttaşlık temelinde bir arada özgürce, eşitçe yaşadığı Türkiye'yi savunuyorduk. Bu isteğimize, talebimize saldırdılar. Bize bomba ile mesaj verdiler" diye konuştu.