61SAAT HAER SERVİSİ - ÖDP Trabzon İl Başkanı Bilal Akcelep, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini eleştirirken, OHAL’in kaldırılmasını istedi.
“Türkiye, 14 yıldır siyasal İslamcı, piyasacı, AKP iktidarı tarafından yönetiliyor” diyerek konuşmasına başlayan Akcelep, “OHAL’e dayanılarak ülke anayasasız ve meclissiz yönetiliyor. Yargı doğrudan Sarayın denetimi altında. Cemaatle hesaplaşma adı altında, muhalefete yönelik tasfiye ve sindirme operasyonları sürüyor. Erdoğan, her şeyin sarayda toplandığı OHAL rejimini, Başkanlığa geçiş için bir fırsata çevirmeye çalışıyor. Sadece Erdoğan’ın konuşmasının gece-gündüz miting yapmasının serbest olduğu kalan herkesin susturulmaya çalışıldığı bir ortamda Başkanlığa geçiş için hazırlıklar yapılıyor.” İfadelerini kullandı. 

Akçelep, “OHAL rejiminin kalıcılaşmasına da Başkanlık adı altında ilan edilmek istenen tek adam diktasına da izin vermeyeceğiz. Bunun için bugünden itibaren her yerde ’14 Yıl yeter değiştirelim Türkiye’yi Yeniden Kuralım’ çalışmamızın bir parçası olarak tüm ilerici emekçi halk kesimleri ve toplumsal muhalefet geçleriyle birlikte “OHAL kaldırılsın ve Başkanlık Rejimine – Sevil diktatörlüğe Hayır” çağrısını büyüteceğiz” dedi. 

Türkiye’nin bu karanlık tünelden çıkması ve yeniden kuruluşu ancak eşitlik e özgürlükle mümkün olduğunu ifade eden Akcelep, “Laik, bağımsız, özgür, demokratik, doğa ile uyumlu ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir ülkeyi hep birlikte inşa etmeliyiz. ÖPP , ülke çapında tüm üye e dostlarını seferberliğe çağırıyor. Ülkenin yanında tüm sokaklarında ve muhalefetinde kurucu bir güç ve iradeyi inşa etmek için omuz omuza vermeyi, bütün emekçileri, ezilenleri bu mücadeleye ortaklaştırmaya çağrıyoruz” ifadelerini kullandı.