ODTÜ Uluslararası Kaynak Mühendisliği Eğitimini de tamamlayan Öğr. Gör. Umut Yaşar Uzunali; Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş.’de İç İmalat Montaj Kalite ve Kaynak Mühendisi, Hitit San. İnş. Tic. Ltd. Şti,’de Kaynak ve Şantiye Mühendisi olarak da görev yaptı.

ODTÜ’ den Manyetik Muayene, Ultrasonik Muayene ve Radyografik Muayene Sertifikası sahibi olan Uzunali; 6 sigma eğitimi, A3 İle Problem Çözme Eğitimi, EF Dil Eğitimi (Manchester-İngiltere), Risk Değerlendirme Eğitimi, Temel Catia Eğitimi, Otomotiv Sanayinde Kullanılan Sac Malzemeler Eğitimi, Ultrasonik Muayene Yöntemiyle Punta Kaynak Kontrolü Eğitimi, Fikri ve Sinai Haklar Eğtimi ve Problem Çözme ve Karar Verme Eğitimlerine katıldı.

Öğr. Gör. Umut Yaşar Uzunali; Çelik Malzemeler İçin WPS/PQR’ların Oluşturulması, Hasar Analizi ve Kök Neden Analizlerinin Yapılması, Zırh Sacı Robot Kaynaklarında Parametrelerin Kaynağa Etkisi, Alternatif Tahribatsız Muayene Yöntemlerinin Araştırılması ve Devreye Alınabilirliğinin Değerlendirilmesi, Yeni Projelerin Devreye Alınmasını Sağlayacak Kalite Sistemlerinin Oluşturulması ve Gerekliliklerinin Sağlanması, Çelik Malzemeler İçin WPS/PQR’ların Oluşturulması, Hasar Analizi ve Kök Neden Analizlerinin Yapılması, Punta ve Somun Kaynaklarında Parametre ve Dış Etkenlerin Çekme- Makaslama Mukavemeti ve Tork Değerine Etkisi, Galvaniz Kaplı Yapı Çeliklerinin Zırh Sacı ve Yapı Çelikleriyle Kaynaklanabilirliği, Çelik Malzemeler İçin WPS/PQR’ların Oluşturulması, Zırh Sacı Kaynağında Parametrelerin Kaynak Nüfuziyetine Etkisi, Çelik Malzemelerin PG Pozisyonundaki Kaynaklarında Parametrelerin Etkisi, Eloksal Kaplı Alüminyum Malzemelerin Kaynağında Kaplamanın Kaynak Dikişine           Etkisi, CMT Kaynak Yöntemi İle Alüminyum Malzemelerin Kaynaklanabilirliği, Kaynak Elektrotları ve Kaynak Elektrotları Emisyonlarının Ölçümü konulu birçok proje ve çalışma içerisinde de görev aldı.

Uluslararası Düzeyde Mesleki ve Teknik Eğitimde Mükemmellik Belgesi EDEXCEL sahibi KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, YÖK ve KTÜ arasında sürdürülen Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Geliştirme Projesi (METEK) kapsamında, pilot okul olarak seçilmiş bulunmaktadır. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Saç Kalınlık Ölçüm Yetki Belgesi verilmiş olup, Doğu Karadeniz Bölgesinde bu alanda yetki belgesi alan ilk kurum olma özelliğini taşımaktadır.  Döner Sermaye kapsamında Meslek Yüksek Okulunda Gemi tasarım, projelendirme ve danışmanlık hizmetleri sürdürülmekte olup; Gemi sektöründe edinilen tecrübeyle gemi projeleri, mühendislik hesapları ve sac kalınlık ölçümü alanlarındaki çalışmalar devam etmektedir.

Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. kurucusu Sanayici Merhum Abdullah Kanca tarafından yaptırılan ve KTÜ’ye devredilen KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO’da; 16 derslik, 4 teknoloji sınıfı ve 7 laboratuar ile Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı ve Mekatronik Programı’nda eğitim-öğretim verilmekte olup, Gemi İnşaatı Programına bu yıl ilk kez 40 öğrenci alındığını ifade eden MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Gemi Makinaları İşletme Programı ile Kaynak Programının da açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.