Of’un üniversiteye talip olduğunu belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Trabzon’da kurulması planlanan 2.devlet üniversitesi Of’un hakkıdır” dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği sabah kahvaltısında 6 aylık görev süresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

On yıl önce Of’a Fakülte kurma hayali ile yola çıktıklarında birçok kişinin buna inanmadığını belirten Başkan Sarıalioğlu, “2004 yılında Fakülte Derneğimizi kurarak çalışmalara başladık. Bizle dalga geçenler bile oldu.  Ama 2009 yılında temelini attığımız Of Teknoloji Fakültemiz 2011 yılında eğitim öğretime başladı. Bu yıl inşallah ilk mezunlarımızı vereceğiz. Şimdi biz hedefimizi büyütüyoruz. Of, Fakülte değil üniversite hak ediyor. Trabzon’a 2.devlet üniversitesi kurulması planlanıyor. Trabzon Merkez’de bunun olma ihtimali yok. Of’un arkasında Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat gibi ilçelerimiz var. Hatta Sürmene ilçemiz bile Üniversitenin Of’ta olmasını ister. Altyapı çalışmalarını başlattık. Üniversite alanımızın imar çalışmalarına başladık. Çaykur Genel Müdürlüğü’müzle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 2004 yılında Fakülte Derneği Kurarak çalışmalara başlamıştık. Şimdi de Üniversite Derneği kuracağız. En kısa sürede kuruluşumuzu tamamlayıp lobi faaliyetlerimize başlayacağız. Trabzon’da kurulması planlanan 2.Devlet Üniversitesini Of’a kazandıracağız” diye konuştu.

19 Eylül’de yaşanan afetin ardından yaraların hızla çalışılmaya başlandığını belirten Başkan Sarıalioğlu; “Büyükşehir Belediyemiz, TİSKİ Genel Müdürlüğümüz komşu ilçe belediyelerimiz ve devlet kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışarak afetin meydana getirdiği hasarları kısa sürede temizlemeye çalıştık. İki gün gibi kısa sürede Of merkezi eski haline geri döndürdük. Mahallelerimizdeki çalışmalar devam ediyor. Ulaşıma kapanan yollar yeniden açıldı. İçme suyu ve kanalizasyon hasarları onarıldı. Yol istinat duvarlarımızı da inşallah en kısa sürede tamamlayarak sorunları gidereceğiz” dedi.

Doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Sarıalioğlu; “Of Merkezin ardından bu yıl İrfanlı Mahallemizde de doğalgaz kullanımı başladı. Fabrikalarımızın, Fakültemizin, Yurdumuzun, Spor Salonu ve asfalt plentimizin bulunduğu alanın da doğalgaza kavuşması için çalışıyoruz. İlave proje yapılması gerekiyor. Firma yetkililerimizle görüşüyoruz. İnşallah bu çalışmaları hızlı bir şekilde bitirerek Kurdariye köprüsünden de bağlantı yaparak TOKİ Konutlarımıza da doğalgazı getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Kahvaltılı toplantı, Başkan Sarıalioğlu’nun basın mensuplarının sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.