Hastanenin daha önce Çocuk Polikliniği, Biyokimya Laboratuvarı onarımı yapılarak beş yıldızlı otel konforunda yeni yerinde hizmet vermesinin ardından Gastroskopi ve Kolonoskopi ünitesi açılarak hastaların hizmetine sunuldu.

Gastroskopi ve Kolonoskopi ünitesini gezen Of Kaymakamı Tuncay Sonel, ünitenin kazandırılmasında büyük gayret sarfeden Hastane Başhekimi Opr. Dr. İdris Kurtuluş ve Genel Cerrah Opr.Dr. Ekrem Koç’u başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Kaymakam Sonel, her cuma günü ekibiyle Of Devlet Hastanesi ve Gürpınar beldesinde bulunan diyaliz merkezini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınlarının gönüllerini aldıklarını belirterek hastalara ve ailelerine moral kaynağı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bizim insanımızın gerçekten çok vefalı olduğunu anlatan Kaymakam Sonel,
şöyle konuştu: "Onlar için ne yapsak az. Ekibimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret esnasında hastanemizdeki değişiklikleri yakından görüyoruz. Başhekimimiz nezdinde güler yüzlerini hasta ve hasta yakınlarımızdan eksik etmeyen tüm hastane çalışanlarımızı buradan kutluyorum”

Kendilerine her türlü desteği verenlere teşekkür eden Başhekim Opr. Dr. İdris Kurtuluş da, şunları söyledi: "Bu konuda bize her türlü desteği sağlayan Sayın Bakanımıza, Sağlık Bakanlığı Müsteşarımıza, İlçe Kaymakamımıza, Of Belediye Başkanımıza ve çok değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hastanemizde mide ülseri, barsak hastalıkları, mide ve kalın barsak kanamalı olan hastaların tanı ve tedavisinde kullanılacak ünite ile sağlık hizmetini yöre halkımızın ayağına getirdik. 200 bin TL'ye malolan bu ünite ile yılda yaklaşık gastroskopi için bin 200, kolonoskopi için ise 1000 hastaya bakmayı hedefliyoruz."

Öte yandan 20 yıldır ülseratif kolit hastası olan 53 yaşındaki Hamza Öztürk de, “Böyle bir hizmetin gelmesi memnuniyet verici. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.