Kentte ilk kez düzenlenecek yarışlara 60'ın üzerinde araç sahibinin katılması bekleniyor.
Trabzon Offroad Kulübü'nün Başkanı Emir Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, offroadın zor koşullarda arazi araçlarıyla gerçekleştirildiğini, gelecek yıl mayıs ayında Trabzon'da, Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış bir Offroad festivali düzenlemeyi planladıklarını belirtti.
Festival ve yarışlarla ilgili komiteler oluşturduklarını ifade eden Sözen, ''Çalışmalarımıza başladık. Trabzon'un prestijini arttıracağına inandığımız festivali geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz'' dedi.
Festival için Akyazı dolgu alanını düşündüklerini ve bu konuda yetkililerle ön görüşmeler yaptıklarını dile getiren Sözen, şöyle devam etti:
''Trabzon'un prestij projeleri arasında yer alan Akyazı'da, bu şehrin imajını yükseltecek ilk etkinliği önümüzdeki yıl mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladık. Özellikle parkurun oluşturulmasında çok titiz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Offroad için Trabzon'da, Türkiye'de bugüne kadar yapılmamış yarış parkuru oluşturacağız.''

-''Yarışmalara en az 60 araç bekliyoruz''-

Sözen, offroad yarışmalarına yurt içi ve yurt dışından en az 60 araç sahibinin katılmasını beklediklerini vurgulayarak, ''Bu sayının artacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Ayrıca yarışma dışı olarak yine yaklaşık 500 aracın da Trabzon'a gelmesini bekliyoruz. Bu da hem ilimiz hem de bölgemiz turizmi açısından çok önemli bir kazanım olacak. Çünkü bu tür etkinliklere katılanlar Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerini sürekli ziyaret ediyor. Etkinlikle birlikte Trabzon'da artık sürekli ziyaret edecekleri bir şehir olacak'' diye konuştu.
Emir Sözen, yarışmanın para ödüllü olacağını, Akyazı'da yaklaşık 40-50 dönümlük bir alanın yarışmalar için yeniden düzenleneceğini belirtti.
Trabzon'da futbol dışında etkinliklerin de olduğunu ifade eden Sözen, şöyle devam etti:
''Artık ilimizde vatandaşlar futboldan farklı etkinliklerin de gerçekleştirildiğini görüyor. Karadeniz Oyunları, ardından yapılan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları nedeniyle pek çok sportif tesis Trabzon'a kazandırıldı. Bu tesislerde çok sayıda ulusal ve uluslararası sportif organizasyon gerçekleştiriliyor. Sadece futbol değil, sporun her çeşidi Trabzon'da yapılıyor. Bizim organizasyonumuzla ilimizdeki etkinliklere bir yenisi eklenmiş olacak. Böylelikle Trabzon'un adı sadece futbolla değil bir çok branşla anılacak.''