Of Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kerbela Gecesi'ni başta Of Kaymakamı Eren Arslan olmak üzere Of Belediye Başkanı Murat Saral ve yüzlerce kişi izledi. Programın açılış konuşmasını Of Belediye Başkanı Murat Saral yaptı. Saral konuşmasına “Sizlere canı gönülden rabbimizin rahmetini vermek istiyorum. Selamın Aleyküm” sözleri ile selamlayarak başladı. Saral, Kerbela’nın Ehli Beyt anlamına geldiğini ifade eden konuşmasında, “İnşallah ümmeti Muhammed’e, inşallah tüm Müslüman ülkelere bu hicri yıl başında sağlık sihhat nasip eder. Tüm Müslümanlar kardeştir. Kardeşlik ruhunun aşılamasını temenni ediyoruz. Kerbela gecesini bu nedenle bu geceye aldık.

Kerbela'nın manasında şu yatıyor. Kerbela Ehli Beyt demektir. Kerbela ‘Eğer Hazreti Muhammed’in dini benim kanım yere dökülmeden hayatını sürdürmeyecekse ben şahadete hazırım’ diyen Hazreti Hüseyin demektir. Kerbela’ya şehit olacağını bile bile sırf ümmeti Muhammed için oraya gitmek demektir. Kerbela Hazreti Hasan demektir. Peygamberimizin gülleri, neferleri demektir. ‘Ehlibeyt’i ve sahabeleri sevmeyen, bilmeyen imanından şüphe etsin. Kalbinde rahmet eksikliği vardır’ diyor hazreti peygamber efendimiz” dedi.

Saral konuşmasında programı izleyen herkesin programdan bir şeyler alarak salondan ayrılacağına inandığını belirterek, “Elbetteki rabbimizin isminin zikredildiği yere bol bol rahmet ve melekleri iner. İllaki cami olması lazım değil. Bu rahmetten istifade etmemiz için kalbimizi niyetimizi inşallah hoş bir şekilde tutup, programı izleyip birbirimize dua edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haşim Akten yönetimindeki Gözyaşı Geceleri ekibinin sahnelediği “Kerbela” gösterimi izleyenlerin beğenisini topladı.