Oktay Saral'ın başkanlığı döneminde encümen kararı ile Ofspor'a gelir sağlamak için başlatılan ücretli otopark uygulaması çerçevesinde; Atatürk Bulvarı, Ömerağa Bulvarı, Sanayi Caddesi ile merkezdeki cadde ve sokaklar üzerinde park eden araçlardan saatlik ücret alınıyordu. Murat Saral'ın başkanlığa seçilmesinin ardından Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ne devredilen otopark alanları, Of sakinlerinin tepkisi nedeniyle tamamen ücretsiz oldu.

Belediye Başkanı Murat Saral, parkomat uygulamasının belediyeye karından çok zararının bulunduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu: "Geliri maalesef giderleri karşılayamıyordu. Tahsilatta sıkıntı mevcuttu ve personel yetersizdi. Bu nedenle bu uygulamayı bitirmeyi uygun gördük." dedi.

Yaz mevsimi nedeniyle ilçede çok ciddi bir trafik yoğunluğu yaşandığını belirten Başkan Saral, "Belediye olarak Sanayi Caddesi üzerindeki dolgu alanını ücretsiz otopark olarak tahsis etmiştik. Bu alanın açılmasıyla park sorununu bir nebze olsun çözmüştük. İnşallah okulların açılmasıyla birlikte mevcut otogarımızı da Liman mevkiinde geçici otogar olarak dizayn ettiğimiz alana taşıyacağız ve mevcut otogarın yerini de halkımıza otopark yeri olarak tahsis edeceğiz." diye konuştu.