TRABZON (AA) - Trabzon'un Of ilçesindeki 3 mahallenin su sorununun ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyeye bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün susuz mahallelerin sorunlarını ortadan kaldırmaya çalıştığı belirtilerek, Of ilçesinde su sorunu yaşayan Saraçlı, Tekoba ve Tavşanlı mahallelerinin bu sorunlarını çözmek amacıyla başlatılan çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Söz konusu sorunun çözümü için Uğurlu Mahallesi'ndeki Torhondo membasından alınacak suyun aynı mahallenin yanı sıra Tekoba, Saraçlı ve Tavşanlı mahallelerine verileceği aktarılan açıklamada, bu yıl tamamlanması planlanan 650 bin TL maliyetli proje ile yaklaşık 2 bin 250 nüfusa yeterli ve sağlıklı içme suyu getirileceği kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon’da su sorunu yaşayan tek mahalle bırakmayacaklarını ifade ederek, Of’ta yaklaşık 50 yıldır su sorunu yaşayan mahallelerin derdinin bu proje ile sona ereceğini ifade etti.

Trabzon'da susuz mahalle bırakmayacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, kentin kanalizasyonla ilgili sorunlarını da bir bir ortadan kaldıracaklarını vurguladı.