Trabzon’un Of ilçesinde yaptığı başarılı çalışmaları ile halkın sevgisini kazanan aynı zamanda Trabzon’un Robin Hood’u olarak da bilinen Kaymakam Tuncay Sonel’in 7 Ağustos’ta yayınlanan kararname ile Seydişehir Kaymakamlığı'na atandı. Atamaya üzülen ilçe halkı, sosyal medya üzerinden yayınladıkları sözler ile tepkilerini ve üzüntülerini dile getirdi.

İşte o sözler:

" - Biliyorum ki Allah bu mübarek günde Seydişehirlilelere bir torpil yapmış sizi göndermiş başarılar dilerim

- Olmadı be Tuncay abi sen gidince Of’un hali ne olacak ya ne istediler senden simdi :( yemin ederim çok üzüldüm anlatamam

- Siz gidiyorsunuz bence Of’ta 40 gün yas ilan edilmesi lazım ben Of’ta 7 kaymakam gördüm ama sizin gibi halk ve hizmet adamı asla görmedim yolunuz ve bahtınız acık olsun Allah'a emanet olun

- Yemin ediyorum ağlıyorum şuanda

- Ben bu haberi "Seydişehir halkının size ihtiyacı var" şeklinde yorumluyorum. Vatanini en çok seven, vatanına en çok hizmet edendir sözünü özüyle bütünleştiren, bu konuda herkese örnek olan kıymetli insan.. Seydişehir halkı ve tüm milletimiz adına, çok büyük hayırlara vesile olacağınız düşüncesiyle; yolunuz açık olsun, dualarımız her daim sizinle.

- Bu şimdi olmadı. Zaten nerde adam gibi adam gelse Of’a hemen başka yere yolluyorlar. Of için büyük kayıp olacak.

- Of daha böyle bir vatan sever gelmez gerçekten yaratan çok özel yarattı Tuncay beyi. Dünyaya getiren okutup büyük adam eden anne ve babasından Allah razı olsun. Tuncay bey size haksızlık. Siz Vali olmalıydınız inşallah Vali olup Trabzon'a geri gelirsiniz.

- Yaptığınız hizmetlerle Oflular'ın gönüllerinde büyük bir yere sahip oldunuz. 'Of Of olalı böyle kaymakam görmedi'. Kazanan Seydişehir oldu. Of’lu yetimler, öksüzler, dullar, gaziler, tüm Of halkı sizi asla unutmayacak. Yeni göreviniz hayırlı olsun sayın kaymakamım.

- Hayır gitmeyin kaymakamım gidemeziniz siz bu Of'un her şeyisiniz olmazsa olmasısınız. Of en büyük yıldızını kaybetti. Çok üzgünüm sizi çok seviyoruz Kaymakamım. Yinede üzgün olarak hayırlı olsun sayın kaymakamım.

- Tek kelimeyle çok üzgünüz. Haberi görünce ailece şok olduk.Yeriniz doldurulamaz yolunuz açık olsun bizi unutmayın bizler unutmayacağız

- Hayır kaymakamım gitmeyin siz olmadan ne yaparız hakkınızda hayırlısı ama çok üzüldüm biliyorum ki bu haberi alan herkes kahrolmuştur

- Olmadı kaymakam bey yaa. Daha doğrusu olmadı bu iş Tuncay abi sarmadı üzdü bizi, sizin gibisi zor gelir diye düşünüyorum bu memlekete."