Samsun’da oturan ve olayın meydana geldiği 2009 yılı Haziran ayında ilköğretim okulu öğrencisi olan G.D., telefonla tanıştığı 17 yaşındaki T.E. ile arkadaş oldu. Bir süre T.E. ile telefonla görüşen, G.D., T.E.’nin daveti üzerine Kavak İlçesi’ne gitti. Bir süre gezdikten sonra boş bir araziye giden gençler burada sevişti. Ancak cinsel ilişkiye girmedi. Bu olaydan bir hafta sonra T.E. telefon ederek kız arkadaşını tekrar ilçeye çağırdı. Buluşmaya giderken de iddiaya göre aynı yaştaki arkadaşları D.A., İ.A. ve Ş.K.’ya gidecekleri yeri tarif edip, "İsterseniz gelip biz sevişirken izleyebilirsiniz" dedi. Bunun üzerine üç arkadaş Organize Sanayi Sitesi kenarındaki boş alana giderek ağaçların arkasına saklandı. Bir süre sonra boş araziye gelen T.E. ve G.D. yine sevişmeye başladı. Bu sırada üç arkadaşı da cep telefonlarıyla bu anı kayıt etti. Cinsel ilişki bittikten sonra iki genç üzerlerini giyerken D.A., İ.A. ve Ş.K. yanlarına gitti. İ.A, şaşkına dönen yarı çıplak haldeki kıza sevişme görüntülerini cep telefonuyla kaydettiğini söyleyerek göğüslerini ve kalçalarını elleyerek taciz edip kendileriyle de cinsel ilişkiye girmesini istedi. T.E.’de "Görüntüleri tüm Kavak’a dağıtırız ve babana göndeririz. Onlarla da seviş" diyerek genç kıza şantaj yaptı. Bunun üzerine ağlamaya başlayan G.D. bir fırsatını bularak kaçtı. Daha sonra da başına gelenleri ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine yakalanan üç gençten D.A., İ.A ve T.E. tutuklandı. Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan D.A ve İ.A yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.
’RIZASIYLA SEVİŞTİK’
Son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık T.E genç kızla kendi rızasıyla seviştiklerini, ancak kendisine şantaj yapmadığını ileri sürdü. T.E, "Cinsel ilişkiye girmedik. Sadece onunda rızasıyla seviştik. Bana yaşının büyük olduğunu söylemişti" diyerek tahliyesini istedi. D.A. ve İ.A. ise çekilen görüntüleri T.E.’ye verdiklerini ve G.D.’ye kendileriyle ilişkiye girmesi konusunda şantaj yapmadıklarını söyleyerek beraatlerini istedi. Ş.K. ise kendisinin hiç bir şey yapmadığı ileri sürerek beraatini istedi.
’BANA TUZAK KURMUŞLAR’
Son duruşmaya katılmayan ancak daha önceki celselerde ifade veren G.D. ise 4 sanıktan da şikayetçi olduğunu belirterek, T.E. ile telefonda tanışıp arkadaş olduklarını ve ona güvendiği için başına bunların geldiğini söyledi. G.D, ifadesinde şunları anlattı:
"T.E. benimle cinsel ilişkiye girmek istideğini söyledi. Kabul etmeyince de zorla benimle ters ilişkiye girdi. Üzerimizi giyinirken diğer sanıklar ağaçların arasında ellerinde cep telefonuyla bizim yanımıza geldi. Neden yaptıklarını sordum. Bana ’Bizimle de sevişeceksin. Yoksa bu görüntüleri bütün Kavak’a yayarız’ dediler. Ş.K. bana sadece tokat attı başka bir şey yapmadı. Ancak D.A. ve İ.A. elle tacizde bulundular. Bana tuzak kurdular. Hepsinden şikayetçiyim."
İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen raporda genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunun belirtilmesi üzerine mahkeme sanıklara ceza yağdırdı. Mahkeme heyeti olay tarihinde 17 yaşında olan T.E.’ye ’cinsel istismar’ suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün, aynı yaştaki Ş.K.’ya ’görüntüleri yaymak ve darptan’ toplam 1 yıl 4 ay, yine 17 yaşındaki İ.A.’ya ’cinsel istismar ve görüntüleri yaymaktan’ 9 yıl 5 ay 10 gün, 18 yaşındaki D.A.’ya da ’cinsel istismar’ suçundan 12.5 yıl hapis cezası verdi.