Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, geçtiğimiz günlerde kampuste kendilerine yönelik yapılan saldırıyı protesto etmek için gösteri düzenledi. Jandarma ve üniversitenin özel güvenlikçileri gösteri sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. 
KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan Öğrenci Kolektifi üyesi bir gruba, karşıt görüşlü başka bir grup tarafından müdahale edilmiş, çıkan kavgada bazı öğrenciler yaralanmıştı. Olaylar jandarmanın müdahalesi ile kontrol altına alınmıştı. Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 50 öğrenci, bugün kavganın meydana geldiği alanda basın açıklaması yaptı. Jandarma ve özel güvenlik güçlerinin açıklama sırasında kampuste geniş güvenlik önlemleri alması öğrencilerin tepkisini çekti. Öğrenciler, aralarından seçtikleri bir temsilciyi, Üniversite içinde eli coplu jandarmaların hoş bir görüntü oluşturmadığını vurgulamak üzere dekanlığa gönderdi. 
Dekanlık binası önünde, Öğrenci kavgası yok, çetelerin saldırısı var şeklinde pankart açan grup burada, 'Diplomalı işsiz olmayacağız, Eğitim ovası bilim yuvası ve Çeteler dışarı bilim içeri şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler, jandarma güçlerinin önünde horon oynayarak ısınmaya çalıştı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Elif Genç, yaşanan olayları kavga değil çete saldırısı olarak nitelendirerek şunları söyledi 'Kampus dışından fakülteye getirilen gericilerin provakasyonuna maruz kaldık. Bu olay ülkücü grubun Üniversite öğrencilerine saldırması ve saldırıya uğrayan üniversitelilerin direnmesinden ibarettir. Ortada çoğu üniversiteli olmayan saldırgan bir grup, bir de saldırıya uğrayan öğrenciler var. 'KPSS mezara' dediğimizde onlar bizi yuhaladılar. O nedenle tekrar haykırıyoruz; 'KPSS mezara öğretmenler kadroya', '