Kızılcık, öğrencileri terör unsurları konusunda uyararak, “Terör örgütleri önceden kurgulanan senaryolarla gençlerimizi kullanmaya çalışabilirler. Bu senaryonun tuzağına düşmemeleri için gençlerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Yeni eğitim ve öğretim için Trabzon’a gelen ve kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için Trabzon valisi Recep Kızılçık yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada vali Kızılçık öğrenciler için bazı uyarılarda da bulundu. Öğrencilere Trabzon’a Hoşgeldiniz diyen Vali Recep Kızılcık,” Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesinin 2012-2013 yılı öğrenci kayıtlarının başlamasıyla birlikte üniversitelerimiz, Trabzon Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğünce koordineli olarak düzenlenen proje kapsamında otogar, havalimanı ve KTÜ’de stantlar kuruldu. Otogar ve havalimanında kurulan stantlardaki görevli personelce kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere ve ailelerine broşürler dağıtılmakta, öğrencilerden bölgemiz ve ilimiz ile ilgili gelen sorular cevaplandırılmakta ve Trabzon Belediye Başkanlığınca öğrencilere ücretsiz olarak tahsis edilen otobüslerden istifade ederek, gitmek istedikleri üniversitelere ulaşmaları sağlanmaktadır.” dedi.


TERÖR VURGUSU
Vali Kızılcık yaptığı yazılı açıklamanın en dikkat çeken ayrıntısı terör vurgusu oldu. Öğrencileri terör unsurları konusunda da uyaran Vali Kızılçık,”Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır.   Gençlerimiz kendilerini kötü emellerine alet etmek isteyen art niyetli kişi ya da grupların oyunlarına gelmemeliler. Bu konuda öğrencilerimizin kötü emelli grupların eline düşmemeleri için her türlü tedbiri aldık. Ayrıca terör örgütlerince önceden kurgulanan senaryolarla gençlerimizi kullanmaya çalışabilirler. Bu senaryonun tuzağına düşmemeleri için öğrencilerimizin, gençlerimizin duyarlı olmalarını ve devlet olarak, Trabzon ili olarak bu konuda öğrencilerimizin yanında olduğumuzu kendilerinin rahat, huzurlu bir şehirde bilimin ışığıyla aydınlanmış bir üniversitede başarılı bir eğitim ortamı sağlamak için her türlü önleyici tedbiri aldığımızı söylemek isterim” dedi.