Espiye’nin en büyük köylerinden biri olan Ericek İlköğretim Okulu’nda taşımalı olarak eğitim gören öğrenciler yaklaşık 2 aydır çok zor şartlar altında eğitimlerini sürdürüyor. Engelli olan Semra Sağır ise okul servislerinin çamurdan hizmet verememesi nedeniyle annesinin sırtında okula gidebiliyor.



Köy yollarına çakıl dökülmesiyle çözülebilecek bir sorunun 2 aydır çileye dönüştüğünü belirten öğrenci velilerinden Murat Akaya ise “Kış mevsiminin ağır şartlarından dolayı araçlar köye kadar gidemediğinden bu öğrenciler her gün bir buçuk saat yürümek zorunda kalıyor. Öğrenciler okuldan alınarak sadece bir, ya da iki kilometre taşınıyor. Buradan yukarı gidemeyen araçlar öğrencileri bırakıyor ve öğrenciler kalan 5 kilometrelik yolu çamur deryası içerisinde bir buçuk saat yürümek zorunda kalıyor” dedi.



Engelli kızını her gün sırtında okula götürüp getirmek zorunda kalan anne Aynur Sağır ise “Kızım doğuştan engelli. Yürümekte zorlanıyor. Okul servisleri evden alıp okula bırakmasıyla bir sıkıntı yoktu. Ama şimdi mecburen ben sırtımda taşıyabilirsem okula gidip geliyor. Bende her gün götüremediğimden birkaç aydır okulunu aksatmış durumda” şeklinde konuştu.