Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde öğretmen okullarının 164. kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, "Öğretmenin işi siyaset, ticaret, borsa, spor değil. Öğretmenin işi nesil yetiştirmektir, insan yetiştirmektir, geleceği inşa etmektir." dedi.

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonundaki törenin açılış konuşmasını Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Haydar Çoban yaptı. Çoban, hızla gelişen ve değişen bilgi çağında en büyük sorumluluğun eğitimcilere ve eğitimci adayı yetiştiren öğretmenlere düştüğünü söyledi. "Tam 72 yıldır ülkemizin en yetenekli gençlerine en yüksek standartlarda eğitim vererek misyonumuzu hiç aksatmadan sürdürmekteyiz." diyen Çoban, eğitimin, beşikten mezara kadar her zaman önemli bir yol gösterici olduğunu gözden uzak tutmadıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin nesillerini yetiştirme görevinin bizzat Atatürk tarafından öğretmenlerin omuzuna yüklendiğine işaret etti.

"Bu okul, gerek köy enstitüsü döneminden, gerekse öğretmen okulu olarak ülkemize çok öğretmenler yetiştirdiğini belirten Beşikdüzü Kaymakam Alaattin Aktaş de şöyle konuştu. "Çok büyük hizmetler verdi, verilmeye de devam ediyor. Biz kalkınmamızı eğitim ve öğretim hizmetleri üzerine inşa edeceğiz. İşte bu manada bu okul bize büyük dersler, büyük katkılar sağlamıştır. Bu mesleği karşılıksız sevmek lazım. Bu öğretmenlik hiçbir işe benzemez. Ne kaymakamlık, ne valilik ne bakanlık, ne başbakanlık, ne de cumhurbaşkanlığına benzemez. Bu mesleği seçmek isteyen öğrencilerimiz, bu iş uzun soluklu bir iştir, bu iş maraton işidir. Bu iş bir ömür, başka iddia ve sevda ortaya koymama işidir. Bu işi her şeyden çok sevmek, bu işi bir gönül işi olarak kabul etmek lazım. Öğretmenin işi siyaset, ticaret, borsa, spor değil. Öğretmenin işi değildir bunlar. Öğretmenin işi nesil yetiştirmektir, insan yetiştirmektir, geleceği inşa etmektir."

Törene Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Yeşilköy Belediye Başkanı Zülkif Dilli, Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün, İlçe Emniyet Müdürü İlker Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, siyasiler, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.