Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için tüm kesimleri sorumlu davranmaya çağırdıklarını ifade etti.

İkinci, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da son dönemlerde gerek sağlık kuruluşlarında gerekse okullarda şiddet olaylarının giderek artış gösterdiğini belirtti.

Okulların ve hastanelerin bu duruma gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerin sorumlu olduğunu öne süren İkinci, şöyle devam etti:

"Yaşanan şiddet olaylarının nedeni iktidarın yıllardır sistemli bir şekilde uygulamakta olduğu başta sağlık ve eğitim olmak üzere kamusal hizmetlerin ticarileştirilmesi ile birlikte niteliksizleştirilmesi, ulaşılabilir olmaktan çıkarılması ve paralı hale getirilmesidir. Yetkililer öğretmenleri ve hekimleri küçük düşürücü beyanlarla kamu görevlilerinin saygınlığını düşürmekte, itibarsızlaştırmakta ve neredeyse dayağı hak eden kişiler gibi göstererek kamuda şiddeti körüklemektedir."

Özellikle artan şiddet olaylarının bütün boyutları ile değerlendirilip önlemler alınması gerektiğini ifade eden İkinci, şunları kaydetti:

"Hangi alanda olursa olsun şiddet uygulayanların cezalandırılması gerekmektedir. Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu ülkelerde suç işleyen veya kusurlu bulunanlara, ilgili kişilerin kendileri ceza vermeye kalkamaz. Öğrencilerimizin, hastalarımızın ve yakınlarının kesinlikle bilmesi gereken nokta, eğitim ve sağlık çalışanlarının onlar için çalışmakta ve ellerinden gelenin en iyisini yapmakta olduğudur. Yıllardır biriktirerek çözümsüz hale getirilen sorunlar eğitim ve sağlık çalışanlarının üzerine bırakılmakta, öğretmen-öğrenci-veli-hasta hekim güveni azalmaktadır. Halkımızın bu gerçeği görerek eğitim ve sağlık çalışanları ile iyi ilişkiler içinde olmasını bekliyoruz. Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçebilmek için tüm kesimleri sorumlu davranmaya çağırıyoruz."