Trabzon'un Arsin İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler günü bir başka kutlandı. İlçe Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, ilçede görev yapan tüm öğretmenlere yemek programı düzenledi.

Arsin Sahili'nde yeni hizmete giren Deniz Yıldızı Restaurant'ta düzenlenen yemeğe yemeğin organizatörü Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile eşi Filiz Şen'in yanı sıra, Kaymakam Ergün Baysal, Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı Saim Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Recep Aslan ile öğretmenler ve eşleri katıldı. 

Öğretmen Damadından Öğretmenelere Jest

Yemeğin açılış konuşmasını yapan ilçe belediye başkanı Dr. Erdem Şen, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak, "Ben bir öğretmen çocuğu değilim ama öğretmen damadıyım. Kendi kayın pederimin ve sizlerin öğretmenler gününü kutlarım. Ben bir anımı paylaşacağım. 5. sınıftan orta 1'e geçmiştim. O zaman not sistemi yok. Tüm notlarım pekiyi. Notların iyi neden ağlıyorsun diye sorduklarında, ben karneye ağlamıyorum, öğretmenimden ayrıldığıma ayrılıyorum demiştim. Eğitimin esası öğrenciye saygıdır. Tüm öğretmenlerimize saygıyla eğiliyorum. Hepimizin günü kutlu olsun" dedi. 

İlçe Kaymakamı Ergün Baysal, "Milli Eğitim haya boyunca önemli bir faaliyettir. Bu faaliyetin en önemli faktörleri de siz kıymetli öğretmenlerimizsiniz. Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Buraya gelmeden ilkokul öğretmenimi aradım ve gününü kutladım. Kendisini aradığımda şaşırdı. Yaklaşık 25 senelik bir süreç. Kutsal, güzel vazife yapan öğretmen arkadaşlarımınızn gününü kutluyorum" diye konuştu.

Başkan'a Duygulandıran Hediye

  Konuşmaların ardından, ilçe belediye başkanı Erdem Şen'e, Atatürk İlköğretim Okulu'na yaptığı katkılardan dolayı sürpriz yapılarak 1984 yılında mezun olduğu Trabzon Lisesi'nde ki okul diploma notlarının yazılı olduğu belge fotoğrafı ile birlikte hediye edildi.