Rahip Santoro'yu Hristiyanlık adına misyonerlik yaptığı için öldürdüğünü söyleyen Oğuzhan Akdin, "Pişman mısın?" sorumuza "Sadece devletimi zora düşürdüğüm için pişmanım" cevabını verdi. 

DÜNYA ONU KONUŞMUŞTU 

5 Şubat 2005 tarihinde saatler 16.30'u gösterirken Trabzon’dan gelen bir cinayet haberi sadece Türkiye’yi değil dünyayı şok ediyordu. Öldürtülen kişi Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro’ydu. Cinayet işleyen kişi ise Trabzonlu Akdin ailesinin o zaman 16 yaşında olan oğulları Oğuzhan Akdin. 

Peki, 16 yasındaki çocuk bu cinayeti neden işlemişti? Silahı kimseden almadığını, kendi evinden temin en içini söyleyen 28 yaşındaki Oğuzhan Akdin “Misyonerlik cinayet için tetikledi” diyor. 

HAK DIN HRİSTİYANLIK DEDI 

 10 yıl 8 aylık cezasının ardından ceza evinden tahliye olan Oğuzhan Akdin ile Ege sahillerinde buluştuk. Birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Arkasında karanlık örgüt olduğu yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu söyleyen Akdin “O zamanlar dinimizle ilgili konuları incelerken misyonerlik üzerinde durdum. Santoro’nun misyonerlik yaptığını çevremde duyunca kiliseye gittim. Konuşmak istedim. Bana “Hak din Hristiyanlıktır. Bir gün bütün Türkler Hristiyan olacak” deyin öldürdüm dedi.

Açıklamalarını sürdüren Akdin “Cinayetten sonra asla kaçmadım. Kilisenin yakınında bulunan rahmetli babamın evine gittim. Cinayet sonrası evde dururken polisler gelince ailem şaşırdı. O zaman cinayet işlediğimi anladılar. Kiliseden haftada 100 dolar para alıyordu şeklindeki iddialar tamamen yalan ve alçaklıktır. Trabzon’a dönmeyi düşünmüyorum. Şu anda bulunduğum Ege’de ağabeyim ile iş yeri açmayı düşünüyorum.  Sontoro’nun ailesi ile görüşmem olmadı. O Konu kapandı. Artık vatanıma hayırlı bir evlat olacağım. “ dedi.

Karadeniz-  Kemal Bektaş