MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs'ten Trabzon'da tartışmalara sebeb olan Okul isimlerinin değişmesine ithafen bir mesaj yayınladı ve önerilerde bulundu.

Hüseyin Örs yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi "Türkiye'de devlet ve özel olmak üzere yüzlerce üniversite var. Trabzon'da benim de mezunu olduğum KTÜ ve Avrasya Üniversitesi. Bu iki üniversitemizde çok sayıda amfi, labaratuvar, kütüphane, okuma salonu vb. öğrencilerimizin etkin kullandığı alanlara, bu ülke için şehit olan kınalı kuzularımızın adları verilerek, onları ölümsüzleştirmek, oralarda hizmet alan gençlerimize vatan, bayrak ve şehit kavramlarının ulviyetini kavratmak açısından da önemlidir.

Şehit adlarını, var olan isimleri kaldırarak, vermek yerine; bu şekilde yaşatmak, içinde bulunduğumuz milli birlik ve bütünlüğe her zamankinden fazla ihtiyacımız olan bu dönemde, isimler üzerinden tartışmaların olmaması açısından da önemlidir.  Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Başbakanımız ve Sn. Muhalefet Liderlerimizin katıldığı, 5 milyon vatandaşımızın cani gönülden destek verdiği, her şehirde milyonların gönül katkısı koyduğu İstanbul Yenikapı Mitingindeki "Birlik ve Beraberlik" mesajını daha da güçlendirir.

Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, birliğimize kastedenleri lanetliyorum."