Samsun'da bir köyde öğrenciler ve vatandaşlar, heyelan nedeniyle çöken yoldan geçerken ecel terleri döküyorlar.

Samsun'da Terme ilçesine bağlı Kesikkaya köyü Uludere Mahallesi'nden geçen grup yolunun bir kısmı temmuz ayında yaşanan heyelanda göçtü. Aradan geçen yaklaşık 6 aya rağmen yol yapılmadı. Çok sayıda köyü birbirine bağlayan grup yolunun yapılmaması özellikte öğrencileri mağdur ediyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıp okullarına gitmek isteyen çocuklar, servise binmek için hem heyelan nedeniyle çöken yoldan geçmek hem de yaklaşık 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Temmuz ayında yaşanan ve sel felaketlerine yol açan aşırı yağışlarda uçan yolun yapılması için Terme Kaymakamlığı'na yazılı ve sözlü müracaatta bulunduklarını belirten köylüler, çok mağdur durumda olduklarını, yollarının bir an önce yapılması gerektiğini söylediler. Köylüler, "Kaymakamlığa ve Özel İdare'ye başvurduk ama bir sonuç alamadık. Mağdur durumdayız" dediler.

Yıkılan yerden geçerken çok korktuklarını, okul kıyafetlerinin çamur olduğunu söyleyen öğrenciler, "Buradan geçerken çok korkuyoruz. 4 kilometre yol yürüyoruz. Okul servisimiz mahalleye gelemiyor. Göçük yoldan geçerken Yağmurlu havalarda bazen ayaklarımız kayabiliyor. Yetkililerin bize yardım etmelerini istiyoruz" diye konuştular.

Bozuk yoldan geçerken ağlayan 7 yaşında ilkokul öğrencisi Firdevs Orhan, "Yolumuz bozuk olduğu için ağlıyorum. Yürüyemiyoruz, geçemiyoruz, korkuyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin servis sürücüsü Hayrettin Nas, "Çocuklar yağmurda gelemiyorlar. Yol bozuk olduğu için çocukları kapılarına kadar götüremiyorum. Ben bir servis şoförü olarak bundan utanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yollarının biran önce açılmasını isteyen Kesikkaya Muhtarı Ahmet Aydın, "Temmuz ayındaki heyelan nedeniyle Uludere Mahallemizin yolu kapandı. Biz muhtarlık olarak Terme Kaymakamlığı'na başvuru yaptık. Köyümüze yetkili mühendis arkadaşlar geldi. Projeler yapıldı ama yolun ihalesi yapılmadı. Biz de ihalenin biran önce yapılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

PROJE BEKLENİYOR

Terme Kaymakamlığı konuyla ilgili olarak, "Samsun İl Özel İdaresi'ne yazı gönderdik. Yetkililer geldi, incelemelerini yaptılar. Orada hem istinat duvarına hem de kutu menfeze ihtiyaç olduğunu belirlediler. 'Biz bununla ilgili projeyi yapıp göndereceğiz' dediler. Biz de projenin gelmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.