Ayrıca, yarıyıl tatilini Borçka ilçesinde geçiren 7'si öğretmen, 21'i öğrenci olmak üzere toplam 28 kişi de Camili köyüne ulaşabilmek için Gürcistan topraklarından geçiş yararak köylerine ulaştılar.

Okulların yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte Gürcistan'a sınır olan Camili köyündeki ilköğretim okulunda görev yapan 7 öğretmen ile 21 öğrenci, yolu kardan dolayı kapalı bulunan Camili köyüne Borçka'dan ulaşımın sağlanamaması nedeniyle Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a giriş yaptı.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ın girişimleriyle, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gürcistan toprakları üzerinden Batum'u geçerek 110 kilometre yol kateden öğretmen ve öğrenciler, yaklaşık üç saatte Camili köyüne zorlu bir yolculuğun ardından ulaştılar.

Bu arada, yarıyıl tatilini Camili köyünde geçiren 42'si öğrenci olmak üzere toplam 62 Türk vatandaşı ise Borçka ilçe merkezindeki okullarına gidebilmek için Borçka Kaymakamlığınca sağlanan 4 minibüsle Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek, Batum üzerinden yolun 3 kilometrelik karla kaplı bölümünü de yürüyerek yaklaşık 3 saatte Borçka ilçe merkezine ulaştılar.