Minik öğrencilerin bu özel gününe öğretmenler ve veliler katılırken, etkinlik öncesi bir konuşma yapan Hasan Ali Yücel ilköğretim okulu müdürü Tansu Şen, minik öğrencilerin okuma bayramını kutlayarak “ öğrencilerimiz ilk gün annelerinin elini tutarak okula gelmişlerdi. Daha sonra Öğretmenlerimizin eğitim ve öğretimi sonrasında okuma ve yazmayı öğrendiler ve yıl sonunda böyle güzel bir etkinlikleri hazırladıkları için sizlere teşekkür ediyorum. Sizler bu yurdun umudusunuz, güç kaynağısınız. Gelecek günler sizlerle güzelleşecek, aydınlanacaktır. Okuma bayramınız kutlu olsun” dedi.
Daha sonra tüm 1.ci sınıflar adına 1.b sınıfı öğretmeni Yasemin Pektaş duygularını dile getirerek “ kısa bir  dönemde öğrencilerimizin okuma ve yazmayı öğrenmesi , sene sonunda ise bu etkinlikleri yaşatması ailelerini bizleri çok duygulandırdı. Tüm öğrencilerimizin okuma bayramını kutluyoruz dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrenciler hazırladıkları gösterileri başarı ile sundular. Etkinlikler  veliler tarafından büyük beğeni topladı.